Camping Nantes

Nantes is de meest continentale van de kuststeden (op 50 km van de zee) en ligt in het zuiden van het Armoricaanse Massief. Nantes, ook de ‘stad van de hertogen’ genoemd, geniet van een gematigd oceaanklimaat. Kom uw volgende vakantie doorbrengen op de Yelloh! Village camping in Nantes. De goed bewaarde natuurlijke omgeving, het historische en architecturale patrimonium en het bruisende en wervelende cultuurleven maken van Nantes een heel populaire bestemming.

Vakantie op een camping Nantes 

De stad is officieel erkend als Ville d'art et d'histoire. Niet te missen bezienswaardigheden zijn het kasteel van de hertogen van Bretagne, de middeleeuwse wijk Bouffay met zijn vakwerkhuizen uit de XVde eeuw, of nog de Saint-Pierre-et-Saint-Paul kathedraal, de Saint-Nicolas basiliek en de oude tabaksfabriek...

Gaat u graag wandelen of fietsen, dan zijn de Japanse tuin op het Ile de Versailles en de plantentuin uit 1807 mooie alternatieven. De oudste boom in deze laatste tuin, de magnolia van Hectot, is meer dan een eeuw oud. Liefhebbers van flora kunnen hun hart ophalen in La Petite Amazonie of het park van Procé, met hun bijzonder rijke plantencollectie: magnolia's, dahlia's, heide, fuchsia's, tulpen... U komt er ogen te kort!

Zin in een heel aparte ervaring? Dan is een bezoek met de hele familie aan Les Machines de l'Ile een echte aanrader. De "machines van het eiland" - houten mechanische constructies - zijn echte kunstwerken. Het zijn gigantische automaten geïnspireerd op de fantasiewereld van Jules Vernes. De bekendste is de acht meter hoge olifant. De ateliers bevinden zich op de oude, gerenoveerde scheepswerf van Nantes, waar de bezoekers kunnen zien hoe deze wonderbaarlijke machines worden gebouwd.

Nantes heeft ook een jachthaven, waar u terecht kan om aan zeilsport te doen.

Camping Nantes

Kom voor een leuke familievakantie naar de camping in Nantes: U zal er geen spijt van krijgen!

×