Ecozonia: op visite bij de roofdieren

Wat dacht u van een bezoek aan een unieke plek tijdens uw vakantie op onze campings in de Pyrénées-Orientales en de Aude? Op dan naar Ecozonia, het enige dierenpark dat helemaal aan roofdieren gewijd is!

 

Focus op Ecozonia

 

Te midden van de natuur in de Pyrénées-Orientales vindt u Ecozonia, een heel apart dierenpark. Het is volledig gewijd aan dieren die bovenaan de voedselketen staan: roofdieren. Het 26 hectare grote domein op enkele kilometers van Perpignan is onderverdeeld in ‘ecozones’, geografische gebieden die een grootschalige ecologische eenheid vormen. Dit principe ontstond vanuit de bekommernis om soorten in stand te houden.

 

Ecozonia past volledig binnen dit concept. Het park heeft zich niet alleen tot doel gesteld om de impact van de site op het milieu te beperken, maar ook om acties te ondernemen die bijdragen tot de herintroductie van soorten in hun natuurlijke omgeving. Dit is heel wat complexer wanneer het om carnivoren gaat. Zo ondersteunt Ecozonia ook dierenbeschermingsinstanties die buiten het park actief zijn (d.w.z. in de natuurlijke habitat van de dieren) en verricht het onderzoekswerk dat bijdraagt tot de herintroductie van dieren en de verhoging van hun welzijn.

 

In totaal leven op het domein 17 verschillende soorten waaronder Amoertijgers en -panters, grijze wolven, bruine beren, laplanduilen en Euraziatische lynxen. Alle dieren worden ingedeeld volgens familie en geografische herkomst (en ecozone) maar vooral ook op basis van hun beschermingsstatus (van ‘niet-bedreigd’ tot ‘uitgestorven’). Het mogen dan wel roofdieren zijn, bepaalde soorten zijn inderdaad sterk bedreigd.

 

Ecozonia ligt in de buurt van de Yelloh! Village campings in de Pyrénées-Orientales en is daarmee een perfecte bestemming voor een familie-uitje waar jong en oud van geniet. Grijp uw kans om deze majestueuze dieren te bewonderen en meer te vernemen over hun manier van leven, de risico’s die ze lopen en de ecosystemen op onze planeet.

 

Wat staat er op het programma?

 

Ecozonia biedt u de mogelijkheid om het dierenpark op verschillende manieren te verkennen. Allereerst kunt u de verschillende ecozones bezoeken:

  • Ongerept Rusland
  • Birmaanse droom
  • Land van de Inca’s
  • Avontuur in Afrika

 

 

Het parcours werd bedacht om u een ongezien levensechte ervaring te bieden, waarbij u de roofdieren tot op korte afstand kunt naderen zonder zelf al te veel op te vallen. Reken op zo’n 2,5 uur voor het bezoek.

 

Wilt u eens wat anders? Ecozonia biedt verscheidene originele belevingsformules aan. Zo kunt u in uw eentje of in gezelschap een heel apart bezoek reserveren. Enkele voorbeelden:

  • Verjaardagsformule: vier uw verjaardag in het park samen met uw vrienden en ga met zijn allen op speurtocht. Parcours met als thema ‘de Amoerpanter’.
  • Vipbezoek: ontdek hoe het er achter de schermen aan toe gaat en bezoek de valkerij; in kleine groepen om de ervaring compleet te maken.
  • Verzorger voor één dag: loop een ochtend mee met één van de verzorgers van het park tijdens het uitvoeren van de dagelijkse taken (vlucht van de roofvogels, verzorging, voederen van de dieren, enz.).
  • Avondbezoeken: ontdek deze fascinerende wereld tijdens een 2 uur durende wandeling in het donker en ontdek het leven van deze roofdieren na zonsondergang.

 

 

Tot slot werden in Ecozonia recent ook ecolodges gebouwd in de ecozone Ongerept Rusland. U kunt dus de nacht doorbrengen in het park, heel dicht bij de roofdieren. Elk van de 5 lodges kreeg een ander thema. Zo geniet u in elke lodge niet alleen van een andere inrichting, u krijgt er ook een ander dier te zien. Tijgers, Aziatische wilde honden, panters, beren of wolven: aan u de keuze! De lodges worden verhuurd met halfpensionformule. Kok van dienst is sterrenchef Laurent Lemal.

 

Na uw bezoek biedt het dierenpark u ook de mogelijkheid om sponsor van een dier te worden. Doet u een gift, dan krijgt u toegang tot diverse voordelen. Het opgehaalde geld gaat ook volledig naar de instandhoudingsprogramma’s van ‘Ecozonia Conservation’.

 

Ecozonia
RD59 La Coume del Roc
66600 Cases-de-Pêne

https://www.ecozonia.fr/

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×