Camping Wijnroute in de Bourgogne

Op de wijnroutes in de Bourgogne ontdekt of herontdekt u wereldwijd gereputeerde druivenrassen en wijndomeinen. Dat wordt kilometer na kilometer puur genieten … én proeven!

Campingvakantie Wijnroute
De naam van de Bourgogne is voor altijd verbonden met wijn. Geniet ten volle van uw campingvakantie in deze streek en ontdek de wijnroutes. Ze leiden u recht naar het verrukkelijke hart van deze streek!
U hebt de keuze uit diverse wijnroutes die de Bourgogne doorkruisen: de ‘Route des Grands Crus’, de ‘Route des Vins du Mâconnais’, de ‘Route des Vignobles de l’Yonne’ en de ‘Route des Grands Vins’. Stuk voor stuk voeren ze u langsheen de meest gereputeerde wijngaarden en naar de grote wijnhuizen van de streek, maar evengoed verklappen ze u de weg naar goed bewaarde geheimen die het ontdekken meer dan waard zijn.
Maar hoe verschillend ze ook zijn, alle wijnroutes hebben één ding gemeen: ze bieden u de kans om prestigieuze wijngaarden te ontdekken, gereputeerde wijnen te degusteren en uitzonderlijke terroirs te bewonderen! Nuits-Saint-Georges, Pommard, Vosne-Romanée, Volnay, Passetoutgrain, … De bourgognewijnen hebben weldra geen geheimen meer voor u!

 

Camping Wijnroute
Langsheen de wijnroutes ontdekt u zacht glooiende landschappen, traditionele dorpen, statige landhuizen en prestigieuze wijngaarden. Dit is de authentieke Bourgogne! U kunt de auto nemen of gewoon fietsen of wandelen langsheen de ‘clos’ – muurtjes uit droog gestapelde stenen – die rond de wijndomeinen opgetrokken zijn. Sommige domeinen hebben ook schitterende toegangspoorten!
En waarom houdt u niet even halt om een hapje te eten in de schaduw van een ‘cabotte’, een stenen hutje dat eertijds als bergplaats voor het gereedschap dienst deed. Er is geen betere plek te bedenken om de heerlijke streekproducten van de Bourgogne te degusteren zoals de Epoisses-kaas, Bresse-kip, enz.
Misschien hebt u wel het geluk om één van de wijnfeesten bij te wonen die de wijnboeren organiseren. De authentieke en gezellige sfeer zal u zeker bevallen!

1 camping gevonden

campings Saône et Loire

×