In de buurt van camping Le Campoloro

Verken sublieme landschappen, bezoek authentieke dorpen, kom tot rust op ongerepte stranden en verneem alles over de Corsicaanse cultuur. Het Eiland van de Schoonheid heeft voor u geen geheimen meer na uw vakantie op camping Yelloh! Village Le Campoloro. 

Camping Le Campoloro

Prunete

20221 Cervione

FRANKRIJK

Ligging

Cervione, 7 km
Luchthaven van Bastia, 32 km
Station van Casamozza, 30 km

GPS-Coordinaten

Breedtegraad: N 42° 18' 57'' Lengtegraad: E 9° 32' 46''

Toeristische plaatsen

Steden

De dorpen en gehuchten in het binnenland

In het binnenland vindt u prachtige dorpen met een rijke geschiedenis. Het dichtst in de buurt liggen Poggio-Mezzana, Santa-Lucia-di-Moriani, San-Nicolao, Santa-Maria-Poggio, Ghisonaccia en Sant’Andréa-di-Cotone. Laat u betoveren door hun geschiedenis en rijke architecturale en culturele erfgoed. Wedden dat u in de ban raakt van de rurale en mysterieuze sfeer in deze streek waar kastanjebomen, romaanse kapelletjes en barokke kerken de dienst uitmaken?

Levenskunst op zijn Corsicaans

Neem tijdens uw vakantie op camping Le Campoloro de tijd om lokale ambachtslui en producenten te ontmoeten. Zo kunt u zelf vaststellen dat de traditionele kennis er nog steeds intact is. Corsica stelt zich open voor de wereld zonder zijn culturele identiteit te verliezen. Ga tijdens uw vakantie bijvoorbeeld een keer naar een dorpsfeest: u hoort er zowel moderne muziek als oude Corsicaanse liederen. Tot slot behoort ook de Corsicaanse gastronomie tot het cultureel en folkloristisch erfgoed. Laat u verrassen door de verrukkelijke kazen zoals de Brocciu, proef de fijne Coppa-ham en laat u verleiden door de Fiadone of andere lokale zoetigheden!

×