Camping Ghisonaccia

Criteria wissen
Ga op verkenning in de charmante stad Ghisonaccia in oostelijk Corsica. Ghisonaccia bevindt zich op de grens tussen de Haute-Corse en de Corse-du-Sud en kan zo uitpakken met een ideale ligging op het Eiland van de Schoonheid. Boek dus nu uw kampeervakantie in Ghisonaccia!

Uw zoekresultaten: 2 Campings

Campingdorpen Haute Corse

Kent u Ghisonaccia?

De gemeente Ghisonaccia, in oostelijk Corsica, is een mekka voor campingvakanties op het eiland. Oorspronkelijk was Ghisonaccia enkel het decor van de transhumance - de migratie van het vee - maar uiteindelijk heeft de gemeente zich toch ontwikkeld. In de jaren 60 gaf de landbouw Ghisonaccia een boost, en daarna is het stadje uitgegroeid tot een heus strategisch vakantieoord op het Eiland van de Schoonheid. Nu lokt de camping in Ghisonaccia elk jaar meer bezoekers.

 

Ghisonaccia, waar de natuur voorop staat, is de ideale bestemming voor wie rust zoekt. Het is ook de uitgelezen plek om het authentieke Corsica te ontdekken. Maak een ommetje door het centrum van het dorp en begeef u onder de locals. Trek naar de markt en laat u verleiden tot een proeverij van de typisch Corsicaanse producten.

 

Ghisonaccia behoort tot de Haute-Corse, maar ligt vlak bij het departement Corse-du-Sud. Tijdens uw campingvakantie in Ghisonaccia kunt u een bezoekje brengen aan de mooiste plekken van beide departementen in het oosten van het eiland.

 

Wist u dit?

Ghisonaccia is een gemeente van bescheiden omvang, maar heeft toch bekende figuren voortgebracht. Denk, bijvoorbeeld, maar aan de gewezen Franse voetbalinternational Sébastien Squillaci. Ook verzetsheld Toussaint Griffi is in het dorp geboren. Net als Nicolas Bonaventure, die beter bekend is onder zijn artiestennaam Cartman.

 

Wie weet loopt u hier tijdens uw vakantie wel een toekomstige bekende naam uit de sportwereld, de politiek, of de Franse showbusiness tegen het lijf.

 

Wat staat er op het programma?

Maak eerst even een ommetje in de gemeente om het erfgoed te ontdekken. Een bezienswaardigheid waar u niet omheen kunt, is de Saint Michel-kerk. Ze wordt beschouwd als een van de mooiste religieuze plekken van Corsica, en u kunt er neobyzantijnse kunstwerken bewonderen.

 

Wie Ghisonaccia zegt, zegt ook natuur. In het bos van Pinia wandelt u onder de typisch mediterrane vegetatie. U vindt er verschillende wandelpaden die met kleurcodes aangegeven zijn.

 

Een andere natuurlijke bijzonderheid is de mastiekboom. De prachtige boom bevindt zich in het zogenaamde “Gattone” dat deel uitmaakt van de gemeente Ghisonaccia, en heeft in 2011 van zich laten spreken toen hij tot Boom van het Jaar werd verkozen. De kurkeikArbur’acellu” is dan weer verkozen tot mooiste boom van Frankrijk.

 

Ook de omgeving is het ontdekken waard. Breng vooral een bezoekje aan de vele meren, zoals die van Urbinu of del Salé. De typisch mediterrane meertjes getuigen van de natuurlijke rijkdom van het eiland.
Voor wie graag ook wat cultuur opsnuift, is de Romeinse stad Aléria, met zijn historische overblijfselen en museum, een absolute must. Laat u onderdompelen in de beginperiode van de geschiedenis van Corsica, toen het Romeinse Rijk nog heerste over wat de Mare Nostrum heette.

 

 

FAQ :

Wat valt er te beleven in en om Ghisonaccia?

 • De vallei van Aléria verkennen vanuit Ghisonaccia
 • Genieten van de fijnzandstranden
 • Het waterbekken van Alzitone ontdekken
 • Een parachutedoop beleven
 • Wandelen in de omgeving
 • Canyoning en klimmen in de canyon van Fiumorbu
 • De specialiteiten en wijnen van de lokale terroir proeven

Wat zijn de mooiste stranden van Ghisonaccia?

 • Arinella di Pinia
 • Het strand van Vignale
 • Het strand van Casabianda

Wat zijn de mooiste meren en rivieren in en om Ghisonaccia?

 • Het waterbekken van Alzitone
 • Het meer van Urbino
 • Het meer van Salé en het meer van Diane in Aléria
 • De Fiumorbo-rivier en zijn canyon in San-Gavino-di-Fiumorbo
 • Het meer van Palo in Ventiseri
 • De Trou du Diable in Prunelli-di-Fiumorbo
 • De Saltarucciu-rivier in Poggio-di-Nazza

Welke Corsicaanse specialiteiten moet u absoluut proeven tijdens een campingverblijf in Ghisonaccia?

Net als overal op het Eiland van de Schoonheid vindt u hier typische Corsicaanse specialiteiten. Proef bijvoorbeeld de fijne vleeswaren – coppa, figatellu, worst, lonzu, panzetta, enz. – maar vergeet ook de uitstekende kazen niet zoals brocciu en tomme!

Naast al deze lekkere producten moet u beslist ook de sciacci di patati proberen, aardappelpasteitjes waarbij vaak ook schapenkaas gegeten wordt.

Voor het hoofdgerecht zijn zeevruchten een logische keuze. Wat dacht u van aziminu? Deze soep op basis van visjes die tussen de rotsen leven, wordt vaak met de Provençaalse bouillabaisse vergeleken. Ze wordt op smaak gebracht met aromatische kruiden en Corsicaanse olijfolie. Verrukkelijk! Liefhebbers van vlees zijn dan weer in hun nopjes met het stoofpotje van everzwijn waar de eilandbewoners dol op zijn. Een omweg waard!

Bij al dat lekkers kraakt u natuurlijk graag een flesje lokale wijn. Geniet (met mate!) van de rode wijnen, witte wijnen en roséwijnen – AOP, IGP of VSIG – op basis van de typische druivensoorten die het eiland rijk is. Er is echt voor elk wat wils!

Hebt u nog zin in een zoete zonde, dan bent u vast in de wolken met de canistrelli (koekjes) of de fiadone (cheesecake). Liefhebbers van een digestief kunnen kiezen uit diverse likeuren – op basis van bosbessen, aardbeiboomvruchten, kastanjes of cederappels – of nemen een glaasje limoncinu.

×