Camping Ghisonaccia

Criteria wissen
Ga op verkenning in de charmante stad Ghisonaccia in oostelijk Corsica. Ghisonaccia bevindt zich op de grens tussen de Haute-Corse en de Corse-du-Sud en kan zo uitpakken met een ideale ligging op het Eiland van de Schoonheid.

Uw zoekresultaten: 2 Campings

Campingdorpen Haute Corse

Kent u Ghisonaccia?

De gemeente Ghisonaccia, in oostelijk Corsica, is een mekka voor campingvakanties op het eiland. Oorspronkelijk was Ghisonaccia enkel het decor van de transhumance - de migratie van het vee - maar uiteindelijk heeft de gemeente zich toch ontwikkeld. In de jaren 60 gaf de landbouw Ghisonaccia een boost, en daarna is het stadje uitgegroeid tot een heus strategisch vakantieoord op het Eiland van de Schoonheid.

 

Ghisonaccia, waar de natuur voorop staat, is de ideale bestemming voor wie rust zoekt. Het is ook de uitgelezen plek om het authentieke Corsica te ontdekken. Maak een ommetje door het centrum van het dorp en begeef u onder de locals. Trek naar de markt en laat u verleiden tot een proeverij van de typisch Corsicaanse producten.

 

Ghisonaccia behoort tot de Haute-Corse, maar ligt vlak bij het departement Corse-du-Sud. Tijdens uw campingvakantie in Ghisonaccia kunt u een bezoekje brengen aan de mooiste plekken van beide departementen in het oosten van het eiland.

 

Wist u dit?

Ghisonaccia is een gemeente van bescheiden omvang, maar heeft toch bekende figuren voortgebracht. Denk, bijvoorbeeld, maar aan de gewezen Franse voetbalinternational Sébastien Squillaci. Ook verzetsheld Toussaint Griffi is in het dorp geboren. Net als Nicolas Bonaventure, die beter bekend is onder zijn artiestennaam Cartman.

 

Wie weet loopt u hier tijdens uw vakantie wel een toekomstige bekende naam uit de sportwereld, de politiek, of de Franse showbusiness tegen het lijf.

 

Wat staat er op het programma?

Maak eerst even een ommetje in de gemeente om het erfgoed te ontdekken. Een bezienswaardigheid waar u niet omheen kunt, is de Saint Michel-kerk. Ze wordt beschouwd als een van de mooiste religieuze plekken van Corsica, en u kunt er neobyzantijnse kunstwerken bewonderen.

Wie Ghisonaccia zegt, zegt ook natuur. In het bos van Pinia wandelt u onder de typisch mediterrane vegetatie. U vindt er verschillende wandelpaden die met kleurcodes aangegeven zijn.

 

Een andere natuurlijke bijzonderheid is de mastiekboom. De prachtige boom bevindt zich in het zogenaamde “Gattone” dat deel uitmaakt van de gemeente Ghisonaccia, en heeft in 2011 van zich laten spreken toen hij tot Boom van het Jaar werd verkozen. De kurkeikArbur’acellu” is dan weer verkozen tot mooiste boom van Frankrijk.

 

Ook de omgeving is het ontdekken waard. Breng vooral een bezoekje aan de vele meren, zoals die van Urbinu of del Salé. De typisch mediterrane meertjes getuigen van de natuurlijke rijkdom van het eiland.
Voor wie graag ook wat cultuur opsnuift, is de Romeinse stad Aléria, met zijn historische overblijfselen en museum, een absolute must. Laat u onderdompelen in de beginperiode van de geschiedenis van Corsica, toen het Romeinse Rijk nog heerste over wat de Mare Nostrum heette.

×