Camping Sari-Solenzara

Criteria wissen
Sari-Solenzara ligt in de Corse-du-Sud aan de grens met de Haute-Corse, in het uiterste oosten, en is zeker een bezoekje waard. Ga op verkenning in de belangrijkste stad van de Côte des Nacres.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Haute Corse

De Yelloh ! Village campings dichtbij

Campingdorpen Cervione

Kent u Sari-Solenzara?

De gemeente Sari-Solenzara ligt helemaal in het zuiden van de oostelijke vlakte en bestaat in werkelijkheid uit twee verschillende plekken. Aan de ene kant vindt u Sari, een authentiek dorp op 400 meter hoogte, en aan de andere kant ligt Solenzara, een mooie badplaats aan de Côte des Nacres.

De overkoepelende gemeente Sari-Solenzara zal u niet alleen weten te bekoren met haar veelheid aan decors die afwisselen tussen zee en bergen, maar ook met de sfeer die er heerst. Anders dan in de gemeenten in de omgeving vertoeft u in Sari-Solenzara namelijk in een lieflijk en rustig kader.

Dit is de gedroomde plek voor iedereen die op zoek is naar rust en de bijbehorende natuurlijke omgevingen. Maar daarnaast kunt u in de omtrek ook een bezoekje brengen aan badplaatsen zoals Aléria en Porto-Vecchio.

 

Wist u dit?

Tegenwoordig is de gemeente Sari-Solenzara genoemd naar de twee belangrijkste plekken waaruit ze is samengesteld, maar dat is niet altijd zo geweest. Tot in 1985 droeg ze namelijk nog de naam Sari-di-Porto-Vecchio.

 

Wat staat er op het programma?

Breng maar eerst een bezoekje aan Solenzara en zijn kust. Zet koers naar de stranden met hun fijne zand en turkooizen water. Zowel op de Plage de Scaffa Rossa, het strand vlak bij Solenzara zelf, als op de Plage de Canella, een kleine zeven kilometer verderop, is het genieten van een betoverend mooie omgeving. Na een wandelingetje of een zonnebad op het warme zand kunt u een verfrissende duik in de Middellandse Zee nemen.

Ook de charmante jachthaven verdient een bezoekje. U kunt er zelfs even verpozen in een bar en genieten van een koel drankje, een kop koffie, of een ijsje. Daarna is het tijd om de steegjes te verkennen en de charme te ontdekken die uitgaat van de gebouwen en de fraaie Saint Paul-kerk.

Nadat we Solenzara hebben verkend, trekken we naar het hoger gelegen Sari, waar we kennismaken met een ander aspect van Corsica. Het uitzicht is er gewoonweg zalig. In het dorp zetten de aangename straatjes en de pittoreske pleintjes met hun stenen huizen en fonteinen de toon.

De Saint Pierre-kerk  is het kloppende hart van het dorp. En het gebouw is al net zo mooi als zijn geschiedenis: in de 19e eeuw hebben de inwoners van het dorp de kerk namelijk gebouwd met stenen uit een oude kapel.

Maar de hele omgeving is bezaaid met prachtige plekjes. Zo kunt u, bijvoorbeeld, 600 meter hogerop een bezoek brengen aan het klooster van Assunta Gloriosa. Een andere plek die u beslist gezien moet hebben, is het massief van Bavella met zijn bekende pieken die duizenden bezoekers weten te lokken.

×