Camping Cervione

50 kilometer ten zuiden van Bastia en op de grens met La Castagniccia, een groene regio die om zijn vele kastanjebomen bekendstaat, ligt Cervione, een typisch Corsicaans dorp dat beslist het ontdekken waard is. 330 meter boven de zeespiegel schurkt het zich tegen de flank van de Monte Castellu aan. Het biedt dan ook een subliem uitzicht op de zee en de hele Costa Verde. Bij helder weer ziet u in de verte Montecristo liggen, het mythische eiland waarop de beroemde roman van Alexandre Dumas – De graaf van Montecristo – gebaseerd is.

Camping Cervione

Dit is de ideale plek voor een vakantie met de hele familie, ver van de drukte in het zuiden van het eiland. Hier kunt u rekenen op een relaxte vakantie met een fabuleus uitzicht op de turkooisblauwe zee. Wat dacht u van een middag op het strand van Prunete, Padulone of San-Giulano, gevolgd door een geanimeerde avond in de typisch Corsicaanse sfeer van Cervione?
Bezoek ook de prachtige religieuze gebouwen zoals de barokke Saint Erasme-kathedraal in het hart van de oude stad, en verneem alles over de Corsicaanse zeden en gewoonten van de vorige eeuw in het ADECEC, het etnografisch museum. In de 14 tentoonstellingszalen ziet u niet alleen het oude gereedschap dat landbouwers en veeboeren gebruikten, maar ook religieuze voorwerpen en zelfs traditionele stoffen.

×