Camping Aleria

Criteria wissen
In de vlakte in het oosten van Corsica, tussen de meertjes, de historische overblijfselen en de paradijselijke stranden in, ligt de stad Aléria. En de meest Romeinse stad van Corsica is absoluut het verkennen waard.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Haute Corse

De Yelloh ! Village campings dichtbij

Campingdorpen Cervione

Kent u Aléria?

Aléria is een van de belangrijkste steden van oostelijk Corsica. Bovendien was de stad al in de oudheid bewoond, en daarmee heeft hij de Corsicaanse geschiedenis mee bepaald. In de 6e eeuw voor Christus hebben de Grieken de stad gekoloniseerd en ontwikkeld.

Aléria is, net zoals het hele eiland, vaak bezet geweest. Genuezen, Moren, Romeinen ... Corsica en Aléria waren tot in de 19e eeuw begeerd.

 

Tegenwoordig is de stad niet alleen een belangrijk toeristisch knooppunt, maar ook het epicentrum van de wijnbouw en de fruitteelt. Daarnaast ligt Aléria nabij de monding van de rivier de Tavignano, de op een na belangrijkste stroom van het zogenaamde Eiland van de Schoonheid.

Met zijn rijke geschiedenis, zijn mooie omgeving en zijn toeristische aantrekkingskracht is Aléria dan ook een van de belangrijkste steden van het eiland. Als u uw vakantie doorbrengt op een camping in de buurt is een bezoekje aan de stad een must!

En dat komt goed uit, want kamperen in oostelijk Corsica is geen probleem. Reserveer alvast uw cottage bij Yelloh! Village.

 

Wist u dit?

Aléria wordt beschouwd als “de hoofdstad van het Romeinse Corsica”. Dat statuut heeft de stad te danken aan de overblijfselen uit de Romeinse tijd. De stille getuigen van dat belangrijke tijdperk zijn te bewonderen in het archeologiemuseum.

U kunt ook een bezoekje brengen aan de archeologische sites waar nog steeds opgravingen plaatsvinden.

 

Wat staat er op het programma?

Zoals hierboven al aangehaald is een uitje naar Aléria pas compleet met een bezoekje aan het archeologiemuseum en de archeologische sites. Ontdek het Romeinse Aléria en schaaf uw kennis bij over Corsica en de beschaving van het bekendste van alle rijken.

Een andere must: het meer van Diane, waar de rivier de Tavignano in zee uitmondt. De toren van Diane ziet er uit over het blauwe water en staat garant voor een bijzonder panorama. En nu we het toch over de zee hebben: ook de stranden in de omgeving zijn het bezoeken waard! De stranden van Mar’e Stagnu, van Casabianda en van Padulone moet u absoluut gezien hebben.

 

Langs de kust kunt u zich ook overgeven aan allerhande wateractiviteiten. Waterfietsen, zeilen, of kajakken op zee … Er is voor elk wat wils, of u nu met uw familie of uw vrienden op reis bent.

En ten slotte is Aléria ook een belangrijke plaats van de Corsicaanse wijnbouw. De landbouwers van de stad produceren uitstekende wijnen die op het hele eiland in de kijker worden gezet. Aarzel dus maar niet om een wijngaard te bezoeken en een proeverij mee te pikken … Met mate, uiteraard!

Hebt u het meer op whisky begrepen? Geen probleem, want in Aléria vindt u ook een distilleerderij waar whisky en andere sterkedranken worden gemaakt: Domaine Mavela. Laat u rondleiden en maak er kennis met een Corsicaans product dat vooralsnog miskend is.

×