Camping Bonifacio

Bonifacio, omringd door een turkooiskleurige zee, is een fascinerende en boeiende stad. Kom haar ontdekken!

Bonifacio is als een bundeling van meerdere mediterraanse steden… Deze stad, in het zuiden van Corsica, tussen zee en maquis, verscholen op de top van een klif, is de meest zuidelijke van Frankrijk!

Bonifacio, gebouwd rondom een eeuwenoude citadel, wordt ‘de stad van de kliffen’ genoemd en nodigt u uit een reis door de tijd te maken. 8500 jaar geschiedenis wacht u hier op in dit ‘museum’ in de openlucht, vol pittoreske straatjes en historische gebouwen. Op nog geen 6 hectare treft u maar liefst 40 bezienswaardigheden die op de monumentenlijst staan! Wanneer u de borstwering van de voormalige vestingwerken van Bonifacio volgt die over de zee uitkijkt, kunt u de prachtige schoonheid van deze bijzondere stad ontdekken, en Sardinië ligt recht tegenover u!

Campingvakantie Bonifacio

Bonifacio, dat is ook een adembenemende natuurlijke omgeving: stranden met fijn zand strekken zich uit over 120 kilometer kust, waarbij u kunt kiezen uit kleinere, intiemere strandjes of de wat populairdere, om te zwemmen in turkooiskleurig water…

Aarzel niet en stap op een boot of huur een waterscooter of een kajak om de talloze eilandjes en grotten rondom de stad te bezoeken: de sfeer hier is uniek! De omgeving van Bonifacio, op zee of aan land, maakt deel uit van een beschermd natuurgebied.

Neem even de tijd om te genieten van uw vakantie op een caféterras of in een restaurant in het oude stadsgedeelte: een streek kunt u ook op uw bord of in uw glas ontdekken! Misschien heeft u zelfs de tijd om naar de markt van Bonifacio te gaan, op dinsdagochtend: hier treft u een bonte mengelmoes van kleuren, geuren, smaken en plaatselijke accenten! 

×