Camping Porto-Vecchio

  1. Al onze campings
  2. Porto-Vecchio
Porto-Vecchio is de belangrijkste stad van zuidoostelijk Corsica en weet elk jaar duizenden bezoekers te lokken. Ontdek een van de mooiste steden van het Eiland van de Schoonheid. En met de haven, de citadel en de vele stranden is er bovendien voor elk wat wils.

Kent u Porto-Vecchio?

Porto-Vecchio, de op twee na grootste stad van Corsica, is een van de populairste bestemmingen van het eiland. De stad ligt in het zuidoosten van Corsica en is, tussen de zee en de bergen, tegen een rotswand aan gebouwd. Porto-Vecchio kan ook uitpakken met een natuurlijk erfgoed dat enkel op de eilanden in de Middellandse Zee terug te vinden is: turkooizen water, meren, en bergachtige wouden liggen hier vlak bij elkaar.

Dankzij zijn bijzondere ligging vormt de stad de ideale uitvalsbasis om de verschillende facetten van Corsica te ontdekken. Elke dag kunt u hier iets anders doen en kiezen voor een activiteit die uw hele reisgezelschap weet te bekoren.

 

Porto-Vecchio staat ook bekend om zijn zomerse nachtleven. De lange zomernachten zijn het ideale excuus om te blijven hangen in, bijvoorbeeld, nachtclub Via Notte of de Bar Lounge in de oude stad. Ook in de schemering is de stad overigens het bezoeken waard.

En ten slotte is Porto-Vecchio ook een plek met een rijke geschiedenis. De vele prehistorische sites die u er nog altijd kunt bezoeken, zijn de stille getuigen van de verschillende tijdperken. Dit is meteen ook een fijne manier om kennis te maken met de geschiedenis van de stad en de verschillende volkeren die over Corsica hebben geheerst, zoals de Moren, de Sardiniërs en de Genuezen.

Als u uw vakantie in oostelijk Corsica doorbrengt, is een daguitstapje naar Porto-Vecchio dan ook een absolute must.

 

Wist u dit?

Porto-Vecchio wordt ook weleens “de stad van het zout” genoemd. Die bijnaam heeft het te danken aan de zoutmoerassen die ooit goed waren voor een van de belangrijkste economische activiteiten van de stad. De moerassen liggen in de baai van Porto-Vecchio, maar in 2000 is de exploitatie stopgezet.

Ooit werd er meer dan 1.000 ton zout gewonnen in Porto-Vecchio, maar nu viert het toerisme hier hoogtij. De vakantiegangers komen hier namelijk wat graag genieten van de schoonheid en de vele vogels. Zo kunt u hier, bijvoorbeeld, bij zonsondergang roze flamingo’s en blauwe reigers komen bewonderen. U zult ook ingewijd worden in de lokale economische geschiedenis.

En dan hebben we ook nog een sportieve anekdote: ter gelegenheid van haar 100e editie is de Ronde Van Frankrijk in 2013 van start gegaan in Corsica, meer bepaald in Porto-Vecchio. Daarmee tekende de Tour overigens voor een primeur. Corsica is, de overzeese gebieden niet te na gesproken, immers de Franse regio waar de wielerwedstrijd het minst vaak komt.

 

Wat staat er op het programma?

De stad telt heel wat plekken die het bezoeken waard zijn. Zo kunt u niet om een wandelingetje in de oude stad heen. Trek op verkenning in de steegjes en ga lekker snuisteren in de ambachtelijke boetiekjes. En als u er dan toch bent, kunt u er net zo goed genieten van een lekker ijsje of een verfrissend glas op een van de mooie pleintjes.

U kunt er ook een bezoek brengen aan de Citadel van Porto-Vecchio. Het bouwwerk is destijds opgetrokken door de Genuezen en vertelt de bewogen geschiedenis van de stad. Bovendien is het uitzicht over de stad hier mooi meegenomen. Loop ook maar even binnen in de mooie granieten Saint-Jean-Baptiste kerk. Ook het gebrandschilderd glas mist zijn effect hier niet.

Zoals hierboven al is aangehaald, gaat de oorsprong van de stad terug tot de prehistorie. De kenners ter zake zullen helemaal weg zijn van de stille getuigen uit die periode, zoals het Castellu d’Araghju en de archeologische vindplaatsen van Ceccia, Cucuruzzu, Capula en Tappa.

 

De stranden maken een bezoek aan Porto-Vecchio helemaal compleet. Ontdek de fijnzandstranden die hun ongereptheid hebben weten te bewaren, duik het heldere water in en geniet van het idyllische landschap waarop de Corsicaanse kust u vergast. Zeker in het prachtige Palombaggia en Santa Giulia is een duik in zee de moeite waard. En als u nog wat tijd over hebt, kunt u ook de stranden van Cala Rossa en Tamaricciu een bezoekje brengen.

Daarna trekken we de bergen in. Terwijl u steeds hoger klimt, is het volop genieten van de bossen, de meren en de plekken waar u de rivier in kunt duiken. Er valt hier heel wat te ontdekken, maar het meer van L’Ospedale en de Piscia di Gallu-waterval zijn met hun adembenemende omgeving een absolute must.

Probeer nog wat tijd over te houden voor een bezoekje aan het naburige en aangename dorp Zonza. Als u er in de juiste periode bent, kunt u zelfs de paardenwedrennen meepikken die verschillende zomerweekends worden georganiseerd. Paardenraces in de bergen, het is eens wat anders!

 

×