Camping Corte

Kies voor een vakantie in Corte, een karaktervol dorp in het hart van de Corsicaanse bergen met unieke en grandioze landschappen.

In het centrum van het Eiland van de Schoonheid, 50 km ten zuiden van Bastia, ligt Corte. De voormalige historische en culturele hoofdstad van Corsica – met een totaal ander landschap dan de kuststreek – is beslist het ontdekken waard. Corte mag dan al mijlenver van de zee vandaan liggen, het is bijzonder populair bij vakantiegangers.
Ontdek de feestelijke sfeer van dit charmante dorp, dat diep in de Corsicaanse bergen verscholen ligt, met zijn schiststenen huizen, authentieke karakter en bezienswaardigheden zoals de Citadel, het Corsicaans museum en de Sainte Croix-kapel.

Campingvakantie Corte

In Corte mag u in de eerste plaats een buitengewoon natuurlijk erfgoed verwachten dat u absoluut via de vele wandelroutes moet verkennen. Dit is een ideale bestemming voor sportfanaten en natuurliefhebbers. Tijdens een campingvakantie in Corte bevindt u zich te midden van de groene natuur en de bergen. Bossen en meren, bergengten en valleien, … wandelaars en liefhebbers van wildwatersporten wanen zich hier in het paradijs! Bovendien is het heerlijk zwemmen in de riviertjes. Het gletsjerdal waardoor de Restonica stroomt, is een buitengewoon natuurgebied waar u vast niet uitgekeken raakt op het kristalheldere water dat zich een weg baant door de indrukwekkende bergengten. U kunt er fantastische tochten maken naar twee bergmeren: dat van Melu op 1.711 meter en dat van Capitellu op 1.930 meter. Er wacht u een indrukwekkend panorama!

Ook de vallei van de Tavignano – alleen bereikbaar voor wandelaars en ruiters – is een schitterende plek om te gaan zwemmen of trektochten te maken.
In Corte zit u echt in het bergachtige hart van Corsica. Niets komt ook maar in de buurt van het landschap dat u hier te zien krijgt!

×