Bijzondere streekfeesten in de Alpes-de-Haute-Provence

Beleef samen met vrienden en familie onvergetelijke momenten tijdens uw vakantie in de Provence en neem deel aan de talloze feestelijkheden rond diverse streekproducten: truffels, abrikozen, lamsvlees, graan… In de Provence maken ze overal een feest van!

In de regio Provence-Alpes-Côte-d’Azur komt u altijd op het goede moment voor een lokale festiviteit. Het hele jaar door vinden her en der kleinschalige maar bijzondere feesten plaats waarop u de regionale producten en de lokale tradities van nabij leert kennen. Degustaties, demonstraties, optochten, kinderanimatie, artisanale marktjes… er is voor elk wat wils!

 

De Provençaalse tradities worden overal te lande in ere gehouden. In juni kunt u in Riez meemaken hoe zo’n 2.000 schapen door het dorp trekken, vergezeld van een lokale folkloristische groep. Bent u in juli met vakantie in het zuiden van Frankrijk en wil u graag iets nieuws ontdekken en mooie souvenirs mee naar huis nemen? Mis dan in geen geval het lavendelfeest in Valensole, waar al uw zintuigen worden verwend met diverse degustaties en andere animatieactiviteiten. Of kies voor een verrukkelijk uitstapje naar L’Escale waar het abrikozenfeest wordt gevierd. In de oneven jaren moet u beslist de festiviteiten in Volonne een keer meemaken: u waant zich meteen in de middeleeuwen! In augustus kunt u dan weer naar Riez voor de graanfeesten. Of naar Selonnet, waar de oogstfeesten heel wat volk op de been brengen. Of naar één van de vele andere festiviteiten die in deze periode plaatsvinden!

 

Meer informatie over al deze lokale festiviteiten vindt u op de internetpagina van het Office de Tourisme van de regio. Wedden dat u in het zuiden van Frankrijk samen met familie of vrienden een feestelijke vakantie beleeft?

 

www.tourisme-alpes-haute-provence.com

0 camping gevonden

×