Festival van Avignon

Vanaf de maand juni kunt u kaartjes kopen voor het beroemdste van alle Franse festivals: het Festival van Avignon. Ontdek samen met uw familie het walhalla van het theater en geniet met volle teugen.

Komt dat zien, komt dat zien: het Festival van Avignon! In 1947 organiseerde Jean Vilar de eerste editie van dit theaterfestival  dat inmiddels tot de allerbelangrijkste internationale festivals voor eigentijds theater is uitgegroeid en zich nu met dans- en filmvoorstellingen ook tot een breder publiek richt. In de maand juli ontdekt u in Avignon een wereld vol verrassingen dankzij de talloze opvoeringen in de vele mythische theaterzalen die de stad rijk is, maar ook op unieke locaties. Stukken die bij het grote publiek volslagen onbekend zijn worden afgewisseld met klassiekers uit het dramatisch repertoire, zodat jong en oud met volle teugen van het spektakel kan genieten.

 

U krijgt hier de kans om artiesten uit uiteenlopende culturen te ontmoeten, van hun bioscoopwerk te genieten of hun tentoonstellingen te bezoeken. Ontdekt u graag nieuwe dingen, dan wil u vast de rijzende sterren van het theater aan het werk zien: gezelschappen die de platgetreden paden verlaten om in alle vrijheid hun artistieke ding te doen. De hele stad ademt tijdens het festival theater en de sfeer in de straten is dan ook erg vrolijk. Toeschouwers van alle leeftijden delen hun passie voor het theater met elkaar en raken niet uitgepraat over de voorstellingen. Ontdek de rijke cultuur van het theater en laat u verleiden door deze fascinerende en betoverende kunstvorm!

 

Tijdens de 76e editie die van 29 juni tot 21 juli 2024 loopt, geven acteurs, comedians, dansers en choreografen opnieuw het beste van zichzelf. Geef hun een warm applaus!

 

Voor meer informatie: www.festival-avignon.com

2 campings gevonden

campings Languedoc-Roussillon

campings Provence-Alpes-Côte d’Azur

×