Sport, dat is goed, maar met vrienden!

Het belangrijkste in sporten is toch delen en gezelligheid? In je eentje sporten is goed. Maar samen sporten is veel beter! Trommel familie en vrienden op en bereid u voor op heerlijk sportief schaterlachen.

Waarom zou u de voorkeur geven aan collectief sporten?

Samen zijn, strategieën bedenken, uw uiterste best doen om de beste te zijn en uw team te laten winnen. Dezelfde gevoelens beleven, een gezonde rivaliteit laten groeien … dat zijn de grootste pluspunten van sporten.

Armen op de schouders van de andere teamleden, complotten smeden om indruk te maken op de tegenstanders. Geconcentreerd op het terrein, de spieren gespannen, de geest alert, voelen dat u midden in de actie staat. Bevrijd van de last van de dagelijkse zorgen, alles geven in een genadeloze partij en uw grenzen verleggen … Of ontspannen en amateuristisch flaters slaan die iedereen de slappe lach geven. Hoe u zich ook manifesteert, in uw fotoalbum van de vakantie zullen de wedstrijden en collectieve spelletjes ongetwijfeld een belangrijke plaats krijgen.

Want dit is toch de allerbeste manier om momenten van intens geluk te beleven ! Het bewijs met een paar voorbeelden van teamsporten die uw vakantie zullen opvrolijken.

Smash en strategie: volleybal

Wilt u actie? Hebt u een bal? Yelloh! Village leent u het veld, u hoeft alleen nog maar de teams samen te stellen. U zult zien dat volleybal echt niet ingewikkeld is en u ervan zult genieten.

Plaats iedereen op het veld, serveer. Een pass naar links, een pass naar rechts (pas op! niet meer dan drie), ga naar voren en smash … Punt! Mooi teamwerk, u kunt trots op uw team zijn! Een korte derde helft om de match te bespreken en te debriefen met de tegenstanders, zo is uw middag snel en goed gevuld! En natuurlijk is hier ook een zomerversie van, met de voeten in het zand: beachvolleybal!

Yelloh! Village-campings met volleybalveld

Bekijk de 50 campings

Spatten en conditie: waterpolo

Is het echt te warm om te sporten? Hoewel … in het water misschien? Het principe? Als een dolfijn door het water bewegen met een bal in de hand. Het doel: de bal naar vrienden doorspelen om een goal te scoren … in het doel van de tegenstander natuurlijk!

  1. Eerste stap: 6 spelers en een keeper vinden in elk team en het zwembad induiken.
  2. Tweede stap: bal in het midden, de wedstrijd begint. Welk team zal de bal het eerst te pakken krijgen? Suspense … maar pas op! U mag de bal niet met twee handen vasthouden. Nu hebt u 30 seconden om een goal te scoren … Daarna krijgen de tegenstanders de bal.

Tenminste, dat is de officiële versie. Voor de ‘familie’-versie mag alles, bijvoorbeeld uw tegenstanders nat spetteren en de kleintjes op u schouders dragen … u mag uw eigen vakantie-waterpolo bedenken!

Concentratie en lachbuien: petanque

De zon daalt langzaam. Het wordt tijd voor een drankje, het zal al snel frisser worden. De paren worden gevormd.

Ontbreekt er een speler? Snel, dan gaan we een buurman halen. Nu nog een klein, mooi recht pad, met kiezeltjes of een zandbank … dat is het speelveld. Ook de uitrusting is niet ingewikkeld: short, hemd, espadrilles, baret en een stel verchroomde ballen. De partij kan beginnen!

Er is natuurlijk altijd een ‘pro’ onder de spelers die iedereen advies geeft, een ‘verlegen’ speler die de cochonnet net voor zijn voeten gooit en de stille kracht die prachtig speelt, zonder een woord te zeggen. De sfeer is elke keer weer uniek. En elk jaar komt een partijtje petanque als een heilig ritueel terug op de paden van de Yelloh! Village-campings, met kleine, droge ‘klaks’ en vette schaterlachen!

Yelloh! Village-campings met petanque

Bekijk de 75 campings

Om de Yelloh! Village-campings te vinden met multisportterrein kijkt u hier:

Bekijk de 80 campings
×