Camping Cauterets

In het hart van het Nationaal Park van de Pyreneeën, een resort dat zowel in de zomer als in de winter schittert. Welkom in Cauterets.

Kent u Cauterets?

In de Hautes-Pyrénées, op de grens met Spanje, trekt Cauterets jaarlijks veel toeristen. Hoewel de stad vooral bekend is als wintersportplaats, is Cauterets het hele jaar door dynamisch en staat het synoniem voor buitenactiviteiten en de geneugten van het kamperen. Inderdaad, in de zomer, lente en herfst is het landschap prachtig en de activiteiten overvol.

In de valleien van Gavarnie, waar het resort deel van uitmaakt, kunt u bijvoorbeeld heerlijk wandelen. Er zijn veel gemarkeerde wandelroutes van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad. Zo kan iedereen, met familie of vrienden, genieten van weidse uitzichten op de bergen van de Pyreneeën.

Fietsen is ook een belangrijke activiteit in de regio. Met de grote hoogteverschillen en de vele mythische passen is het duidelijk dat fietsliefhebbers de toppen graag uitdagen. Cauterets is een van de populairste fietsbestemmingen.

Het is ook een bekende bestemming vanwege zijn thermale baden. Het plaatselijke zwavelhoudende water biedt een groot aantal voordelen. Dus, om medische redenen of voor totale ontspanning, een kampeervakantie in Cauterets stelt u in staat uzelf te verzorgen

U begrijpt het al, als u op een camping in de buurt verblijft, is Cauterets zeker een bezoek waard. Ongeacht het seizoen, ongeacht uw voorkeuren, er is altijd wel iets te doen.

 

Wist u dat?

Cauterets heeft een culinaire specialiteit: de berlingot. Dit snoepje heeft een plaats veroverd in de geschiedenis van het resort vanwege zijn helende eigenschappen. Want ja, de berlingot van Cauterets is goed tegen keelpijn.

Het verhaal gaat dat de suiker werd gebruikt om de smaak van zwavel in het water van de stad te verbergen. Zo werden de voordelen van het water vertienvoudigd en waren ze goed voor de keel. In de hele regio en in Cauterets ontstonden verschillende snoepwinkeltjes.

Zo heeft elk kuuroord in de Pyreneeën zijn eigen berlingots gemaakt. Snoepjes die de pelgrims die naar Lourdes kwamen naar de kuuroorden lokten. Vandaag de dag worden in Cauterets nog steeds tonnen berlingots gemaakt. Tot groot genoegen van de kuurgasten ... En fijnproevers!

 

Wat te doen?

Eén ding is zeker: u zult zich niet vervelen. In de winter zijn de wintersporten natuurlijk erg populair. Als de temperaturen stijgen, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Inderdaad, u kunt het Pyreneeënlandschap vanuit verschillende gezichtspunten ontdekken.

Allereerst zijn er de wandelactiviteiten: wandelingen, trektochten en trailrunning. Of u nu sportief bent of niet, de paden leiden u naar de mooiste plekjes van Cauterets. Hoogtepunten zijn de fabelachtige Pont d'Espagne, het indrukwekkende Cirque du Lys en het betoverende Lac de Gaube.

De brug Pont d’Espagne is het een prachtig bouwwerk waaronder het water van de rivier Gave du Marcadau en de rivier Gave de Gaube stroomt. Het omringende landschap completeert een prachtig panorama op deze oude weg naar het naburige Spanje.

Het Cirque du Lys, dat per kabelbaan of te voet kan worden bereikt. En hoe u er ook komt, de beloning is de moeite waard, want er wacht u een uitzonderlijk panorama. Bewonder de Vignemale, de Pic du Midi en de bergkammen, waarvan de hoogte ons eraan herinnert hoe klein de mens is.

Bovendien is er direct naast het Cirque du Lys een Bikepark voor mountainbikeliefhebbers. Beklim de hellingen van een speciaal ontworpen parcours, in een weelderige omgeving. Een uniek moment, want mountainbikers zullen dit niet gauw vergeten!

Het Lac de Gaube is een perfecte samenvatting van wat de natuur van het nationale park te bieden heeft. Wandel erheen via de GR10 of stap in de stoeltjeslift, om het turquoise water van het meer te ontdekken, gedomineerd door de Vignale. De hoogste top van de Franse Pyreneeën geeft een andere dimensie aan de plaats.

Eindelijk is het mogelijk om al deze schatten te ontdekken ... Vanuit de lucht, door te kiezen voor paragliden, maar ook met sensaties, met een klimsessie of de via ferrata.

En het gekste is dat deze bestemming op nog geen 20 kilometer afstand van onze camping in de Hautes-Pyrénées ligt!

×