Camping Luz-Saint-Sauveur

De Hautes-Pyrénées bezoeken? Dan heeft u vast al eens gehoord van Luz-Saint-Sauveur, een van de populairste toeristische bestemmingen in de Pyreneeën.

Kent u Luz-Saint-Sauveur?

 

Een toplocatie. Dit is misschien wat u zoekt voor uw kampeervakantie in de Hautes-Pyrénées. Het is ideaal om te genieten van de ligging van de gemeente Luz-Saint-Sauveur. Aangezien het tussen het Nationaal Park van de Pyreneeën en het massief van de Néouvielle ligt, is het omringende landschap gewoonweg magisch.

Waar u ook kijkt, u ziet altijd een adembenemend landschap. Dit maakt Luz-Saint-Sauveur tot een referentiebestemming voor alle natuurliefhebbers. Een plek waar vakantiegangers komen om het groen te ontdekken. Het is ook mogelijk om midden in de natuur verschillende activiteiten te beoefenen.

 

In de winter zijn skiën en wintersporten koning. Maar het resort is net zo dynamisch op zonnige dagen. In deze periode worden skiën en snowboarden vervangen door wandelen en fietsen. Tour de France-fans fietsen klimmen graag naar Luz-Ardiden om hun idolen te imiteren en hun grenzen te verleggen.

Ten slotte is Luz-Saint-Sauveur ook een kuuroord. Of het nu voor medische of wellness-doeleinden is, de stad is een van de belangrijkste plaatsen voor spa-behandelingen in de Pyreneeën. Geniet van natuurlijk rijk water om voor uzelf te zorgen.

 

Wist u dat?

 

Terwijl Luz-Saint-Sauveur alle voordelen heeft van een Pyreneese wintersportplaats, heeft het ook een middeleeuws verleden, wat minder gebruikelijk is in dit soort bestemmingen. U kunt de ruïnes bewonderen van het kasteel Sainte-Marie, een voormalig toevluchtsoord voor de plaatselijke bevolking. Een gebouw gebouwd door de Hospitaalridders, leden van de Orde van Sint-Jan van Jeruzalem.

De ligging op de top van een rotsachtige uitloper was duidelijk strategisch. Tegenwoordig biedt het bezoekers een aangenaam uitzicht op het dorp en de omliggende valleien. Het staat nu op de lijst van historische monumenten.

Nog een interessante anekdote: de Tempelierskerk ... Werd niet gebouwd door de Tempeliers. De lokale bevolking geloofde dit lang. Hetzelfde geldt trouwens voor het kasteel.

 

Wat te doen?

 

Wat u ook wilt doen tijdens uw kampeervakantie, Luz-Saint-Sauveur zal u zeker bevallen.

Zoals hierboven uiteengezet, hebben fiets- en mountainbikeliefhebbers een perfect gebied om zich al trappend te vermaken. Treed in de voetsporen van Miguel Indurain door naar Luz-Ardiden te klimmen. Bent u bang dat u niet fit genoeg bent? Geen paniek, u kunt hier elektrische fietsen huren. Zo heeft u net zoveel plezier als met een traditionele fiets en geniet u van het landschap.

Ook is Luz-Saint-Sauveur, net als elke andere Pyreneese plaats, een goede plek om te wandelen. Ontdek de gemarkeerde paden van het Pays Toy, die de schoonheid van de bergen en de natuur van de vallei onthullen. Bovendien zijn sommige paden voorzien van fun-punten. Ontdek daarom tijdens uw wandeling selfie-plekken, gedichten en zelfs quizzen. Een leuk initiatief voor wat originaliteit tijdens uw wandeling.

 

Heeft u behoefte aan wat adrenaline? Geen probleem. Er zijn hier verschillende mogelijkheden. De eerste is om de sprong te wagen ... Bungeejumpen! Als alternatief zijn canyoning en rafting een uitstekende optie en bovendien verfrissend.

En wissel een drukke dag af met een ontspannende pauze. De thermale baden wachten op u om te ontspannen in het warme water. Een moment dat goed is voor u, maar ook voor uw lichaam.

 

×