Camping Gavarnie

Op vakantie in de Hautes-Pyrénées? Maak fantastische herinneringen door Gavarnie en zijn opmerkelijke plekken te bezoeken.

Kent u Gavarnie?

 

Gavarnie is een oude Franse gemeente, gelegen in het departement Hautes-Pyrénées. Op 1 januari 2016 werd het een gedelegeerde gemeente binnen de nieuwe gemeente Gavarnie-Gèdre. Het is een klein dorpje op 1400 m hoogte, dat zeer geïsoleerd ligt, stroomopwaarts van de vallei die door de rivier Gave de Gavarnie is uitgeslepen.

Een zijweg biedt toegang tot de Spaanse grens via de haven van Boucharo. Gavarnie heeft een architecturaal erfgoed, culturele tradities en een warm onthaal ... Genoeg om u te motiveren om op vakantie te gaan naar een van onze Yelloh! Village campings in de Pyreneeën.

 

Wist u dat?

 

Daar waar de toppen naar de hemel reiken, bewonder een gebied vol authenticiteit, tradities en adembenemende landschappen ... De valleien van Gavarnie zijn beroemd sinds de 19e eeuw, toen Engelse edellieden, verleid door het uitzicht en het warme, natuurlijke water, van dit gebied een toeristische trekpleister maakten. Het moet gezegd worden dat Gavarnie al lang een reputatie heeft. Vele botanici, wetenschappers, romantici, schilders, dichters en sporters op zoek naar sensatie hebben van dit dorp de bakermat gemaakt van wat bekend staat als het "Pyreneeënisme".

 

Dit keteldal werd een legende toen Victor Hugo het beschreef als een "onmogelijk en buitengewoon object" in een van zijn gedichten. Tijdens uw verblijf op een van onze Yelloh! Village campings in de Hautes-Pyrénées kunt u het keteldal van Gavarnie bewonderen met een van de hoogste watervallen van Europa met een vrije val van 413 m.

Over water gesproken, het is hier overal! Het wordt al sinds mensenheugenis gebruikt om lichaam en geest te verzorgen. In de dorpen waren de washuizen en molens echte plaatsen van leven. De kracht van het water is gebruikt om elektriciteit op te wekken, waardoor de Pyreneeën een ideaal gebergte zijn om water op te vangen.

 

Wat te doen?

 

Wilt u veel zien tijdens uw verblijf op onze Yelloh! Village camping? Ga dan naar het keteldal van Gavarnie in de Hautes-Pyrénées. Met een hoogte van 3000 m en een van de hoogste watervallen van Europa, is het een plek die zeker een bezoek waard is. Als u zin heeft in een lange wandeling, kunt u ook zijn twee buren ontdekken, de keteldalen van Troumouse en Estaubé en de legendarische Brèche de Roland.

Gavarnie-Gèdre combineert de rust van de bergen met de geneugten van de sneeuw ... Wie van glijden houdt, is hier aan het juiste adres. Skiën is een van de belangrijkste activiteiten in de regio. Met adembenemende uitzichten kunt u genieten van een verscheidenheid aan pistes voor alle niveaus. U kunt ook skiën op de langste groene piste van de Pyreneeën. 6 km bergaf, een droom!

Natuurlijk is het ook mogelijk om dit witte paradijs te voet of zelfs op sneeuwschoenen voor de mindere avonturiers onder ons te verkennen.

 

Tijdens de zomermaanden is Gavarnie ook een niet te missen bestemming. Het keteldal staat bekend als een wandelparadijs en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. U kunt uw dagen doorbrengen met wandelen en het bewonderen van de fauna en flora die u omringen ... Vergeet tegelijkertijd niet de prachtige berglandschappen die u ter beschikking staan te bewonderen.

Na een dag wandelen gaat er niets boven een goede maaltijd. Als u van goed vlees houdt, bent u hier aan het juiste adres! De valleien van de Gavarnie staan bekend om hun schapenhouderijen, die de tradities van weleer respecteren, in tegenstelling tot de industriële productie.

 

Tijdens de zomer kunt u het festival de théâtre d’altitude (theaterfestival op hoogte) bijwonen, een uniek levensgroot theater voor een unieke artistieke ervaring. Een gezinsactiviteit waar jong en oud plezier aan zullen beleven!

Wilt u wat ontspannen? De spa’s en thermale baden van Argelès-Gazost, Barèges en Cauterets liggen vlakbij, zodat u uw dag in stijl kunt afsluiten.

Kortom, tijdens uw vakantie in de Hautes-Pyrénées kunt u zich onmogelijk vervelen. In alle seizoenen is er van alles te doen om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen!

 

 

https://www.valleesdegavarnie.com/ete/mes-aventures/le-meilleur-des-vallees-de-gavarnie

×