In de buurt van camping La Pomme de Pin

De indrukwekkende, authentieke en verrassende Vendée zal u absoluut bekoren! Hier beleeft u de natuur in al haar vormen, van schitterende zandduinen en heerlijk geurende bossen tot de fantastische Atlantische Oceaan!

Camping La Pomme de Pin

6 avenue des Becs «Les Mouettes»

85270 Saint Hilaire de Riez

FRANKRIJK

Ligging

Saint Jean de Monts, 5 km
Luchthaven van Nantes Atlantique, 79 km
Station van Saint Hilaire de Riez, 7 km

GPS-Coordinaten

Breedtegraad: N 46° 45' 7'' Lengtegraad: W 2° 1' 2''

Evenementen

Toeristische plaatsen

Steden

De zoutpannen

Al in de 7e eeuw was de Vendée een streek waar zoutpannen een zeer belangrijke rol speelden. Bekijk hier de oude werkwijzen van deze vroeger zo bloeiende industrie, bewonder de typische fauna en flora van deze streek en proef tijdens uw bezoek het op ambachtelijke wijze gewonnen zout van de zoutpannen van de Vie!

De rijkdommen van de natuur

Een verblijf in de Vendée, of het nu voor een paar weken of een paar dagen is, geeft bezoekers vaak het bijzondere gevoel op een plek te zijn waar het samenspel van de elementen een ongekend mooie streek heeft gecreëerd. Aarzel niet om de ontelbare wandel- en fietspaden tussen de kust en het prachtige coulisselandschap te voet, te paard of met een mountainbike te verkennen!

De Corniche Vendéenne

Wandel of fiets langs de Corniche vendéenne (op 7 km), een rotskust met een adembenemend mooi uitzicht. Ontdek de bijzondere rotsformaties met bijzondere namen als ‘Les 5 Pineaux’ (De 5 koppen), ‘Le Trou du diable’ (Het Duivelsgat) en ‘Le Pilours’ (Kleine beer). Een leuke tocht om met de hele familie of samen met vrienden te maken. 

×