Camping Saint-Gilles-Croix-de-Vie

Het sfeervolle badplaatsje Saint-Gilles-Croix-de-Vie laat u kennismaken met alle pareltjes van de Côte de Lumière in de Vendée.
Het naar de oceaan gerichte Saint-Gilles-Croix-de-Vie biedt tevens 22 kilometer aan fantastische stranden, verspreid over een kustlijn van maar liefst 32 kilometer! Tijdens uw campingvakantie kunt u volop genieten van zwemplezier in de oceaan, leren surfen of kitesurfen, met een zeekajak langs de kust varen of u, veilig aan land, wagen aan strandzeilen… De mogelijkheden zijn oneindig!

Campingvakantie Saint-Gilles-Croix-de-Vie

Het levendige en sfeervolle aan zee gelegen Saint-Gilles-Croix-de-Vie zal u beslist verrassen! Er is enorm veel te doen, van wandelen op de kades van de haven waar het maritieme karakter van de stad goed voelbaar is en op de oceaanstranden genieten van de zon van de Vendée, tot heerlijk rondslenteren in het stadscentrum met de casino’s en typische markten met heerlijke lokale producten.
Het bijzonder schilderachtige stadscentrum van Saint-Gilles-Croix-de-Vie laat u volop terugreizen in de tijd. De geschiedenis heeft hier overal haar sporen achtergelaten, getuige hiervan de 9e-eeuwse kerk die talrijke keren is afgebroken en weer opgebouwd.
U kunt vanuit de haven van Saint-Gilles-Croix-de-Vie zelfs een boottocht maken naar het Île d’Yeu. Hier staat uw campingvakantie helemaal in het teken van de oceaan!

Camping Saint-Gilles-Croix-de-Vie

Tijdens uw campingvakantie in Saint-Gilles-Croix-de-Vie zult u kennismaken met de ware ziel van de Vendée: de lokale gastronomie met haar beroemde oesters, sardientjes en wijnen, de heerlijke levensstijl en het prachtige erfgoed zullen bij zowel jong als oud in de smaak vallen.
Begin uw bezoek met een leuke wandeling langs de schitterende 19e-eeuwse villa’s van de wijk Corniche de Boisvinet. Verliefde stelletjes kunnen vervolgens een toertje maken rond de vuurtoren Josephine in de haven: dat schijnt geluk in de relatie te brengen! Sluit uw dag af met een bezoekje aan het tegenover de oceaan gelegen “Maison des écrivains de la mer” (met literatuur over het thema Zee). Hier loopt u misschien wel een zee-avonturier tegen het lijf!

×