Camping Sallertaine

Criteria wissen
Ontdek Sallertaine, een rustig dorpje in de Vendée. Een plek waar veel ambachtslieden zich hebben gevestigd, zo inspirerend is het decor.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Vendée

Kent u Sallertaine?

 

Op een steenworp afstand van Noirmoutier, in de prachtige natuur van de Vendée, is het dorp Sallertaine een must voor iedereen die op zoek is naar rust. Tussen de typische huizen, de zoutmoerassen, het water en vooral de molen van Rairé kunt u heerlijke wandelen.

Zeker, de geneugten zijn eenvoudig. Maar ze zijn waar. Dit maakt Sallertaine ideaal om zich los te maken van het dagelijkse leven, maar vooral om weer in contact te komen met de natuur. Net als diverse ambachtslieden, die zich in Sallertaine vestigden.

 

Terwijl u rondloopt, kunt u verschillende werkplaatsen binnengaan om hun werk te bewonderen en de zeldzame parel te vinden. Innovatie is hier een doelstelling. Maar er is geen sprake van dat het op enigerlei wijze wordt bereikt. De missie is geslaagd als de traditionele technieken kunnen worden ontwikkeld en behouden.

 

Wist u dat?

 

Zoals gezegd ligt het dorp Sallertaine op ongeveer 30 minuten van het eiland Noirmoutier. Maar wist u dat Sallertaine ooit een eiland was? Dit verklaart waarom er zoveel waterwegen in het dorp zijn. De Grand Étier en de riviertjes die eruit stromen zijn de sporen van dit eilandverleden.

 

Wat te doen?

 

Het voordeel van Sallertaine is dat men het dorp op verschillende manieren kan ontdekken. Wie van wandelen houdt kan dit hier gemakkelijk doen. Fietsers krijgen een geweldige omgeving om te fietsen in een natuurlijke omgeving.

Wat uw voorkeur ook is, het is sterk aanbevolen uw bezoek af te ronden met een tochtje op het water, door een kano te huren. Begeleide wandelingen beginnen te voet, op het oude eiland, voordat u aan boord stapt van de kano om meer te weten te komen over de geschiedenis van Sallertaine. En dit alles terwijl u geniet van het prachtige uitzicht dat de activiteit biedt.

 

Rond deze ontdekking af door de ambachtelijke winkels te ontdekken. Als leden van de vereniging "l'Île aux Artisans" geven zij hun passie voor hun vakgebied door, maar ook de knowhow die alle ambachten vereisen. Het dorp is hiermee verbonden, want Sallertaine bezit de Moulin de Rairé, de enige windmolen in Frankrijk die nooit heeft stilgestaan.

 

×