Camping Brem-sur-Mer

Dicht bij de oceaan, maar tegelijkertijd zo dicht bij het platteland... De stad Brem-sur-Mer laat u kennismaken met het goede leven van de Vendée.

De naam van de stad doet vermoeden dat Brem-sur-Mer vlak bij stranden ligt, maar ze ligt eerder halverwege tussen de zee en het bos van Olonne. Zijn ideale ligging is een pluspunt om de ziel van de Vendée te ontdekken, tussen coulisselandschap en oceaan. Brem-sur-Mer bevindt zich ook midden in een uitzonderlijke wijnstreek: de wijngaarden van de ‘Fiefs Vendéens’, met een gegarandeerde herkomstbenaming, zijn in de hele regio bekend.
Dit dorp is niet alleen beroemd om de wijnen: Brem-sur-Mer staat ook bekend om zijn Romaanse kerk uit de Middeleeuwen. Het schijnt een van de mooiste van de Vendée te zijn! Rondom deze kerk ligt een pittoreske wijk die een kijkje waard is: liefhebbers van oude stenen en goed bewaard gebleven bouwwerken komen hier aan hun trekken!

Campingvakantie Brem-sur-Mer

In Brem-sur-Mer zijn vele prehistorische overblijfselen aanwezig: dolmens, menhirs… Er is van alles om een reis door de tijd te maken, terug naar de eerste bewoners van de Vendée. Een van deze menhirs, die ‘de steen van de Duivel’ wordt genoemd, werd zelfs geklasseerd als historisch monument!

Verlaat de stad niet zonder een rondje te hebben gelopen door het charmante vissersdorp La Gachère, vlak bij Brem-sur-Mer. De lage huisjes met hun kalkmuren, de smalle straatjes en het zicht over het moeras en de rivieren maken van dit dorp een plek die u niet mag missen!

U kunt ook het ambachtendorp La Corde bezoeken: al slenterend door de straatjes kunt u veel te weten komen over de bedrevenheid van de Vendée. 

×