Camping La Tranche-sur-Mer

Ontdek La Tranche-sur-Mer, een stad aan zee in het zuiden van de Vendée met maar liefst 300 dagen zon per jaar. Laat u verleiden door zijn eilandcharme en zijn fijnzandstranden die een paradijs zijn voor groot en klein.

Al gehoord van La Tranche-sur-Mer ?

La Tranche-sur-Mer, bijgenaamd ‘het kleine Californië van de Vendée’, vergast zijn bezoekers op leuke ontdekkingen en dolce far niente.

Het wist te ontkomen aan de betonbouw en behield in de loop der jaren de typische sfeer van een dorp te midden van de moeraslanden. Ontdek zelf de vier betoverende wijken met elk hun eigen karakter: het centrum met de kerk, de markthallen en enkele autovrije straten, de zuidelijke kustwijk La Grière, de buurt rond de vuurtoren aan de rand van het bos, en tot slot in het noorden La Terrière, het gehucht aan de achterkant van de duinen.

In de baai van Maupas tegenover het eiland Ré ligt 13 km fijnzandstrand op u te wachten. Het aanbod aan watersportactiviteiten zoals voetvissen, surfen of stand-up paddle is er verbluffend! Op het land kunnen de allerkleinsten een tochtje maken op een pony en om 19u opent L’ile aux Pirates de deuren: dit attractiepark heeft alles in huis om u een heerlijke avond met familie of vrienden te garanderen. Smul van het ambachtelijke ijs van Fun Ice en beproef uw geluk in de speelzalen van Funland!  

 

 

Wist u dit?

La Tranche-sur-Mer dankt zijn naam – en dit sedert 1938 – aan een natuurfenomeen. Een invasie van de zee veroorzaakte namelijk een breuk in de kustlijn, een insnijding die het dorp uiteindelijk de naam La Tranche (de snee) opleverde.

 

Wat staat er op het programma?

Waterpret, zonnebaden en dolce far niente met de hele familie.

La Tranche-sur-Mer kreeg het label Famille+, wat betekent dat deze stad tot de beste bestemmingen voor een familievakantie behoort. U vindt er een uitgebreid activiteitenaanbod, maar ook in de omgeving valt heel wat te ontdekken. Bezoek onder meer L’Île Penotte, een autovrije buurt waar u huizen met schitterende mozaïekgevels aantreft. Ze zijn het werk van een lokale artieste die ‘de schelpenvrouw’ genoemd wordt. Liefhebbers van fauna en flora kunnen hun geluk niet op wanneer ze de wandelroutes op de oevers van de Yon ontdekken.

×