Camping La Faute-sur-Mer

Laat u verleiden door La Faute-sur-Mer, een charmant dorp met een intimistische sfeer, en verken de smalle kuststrook in het zuiden van de Vendée.

Al gehoord van La Faute-sur-Mer?

In La Faute-sur-Mer, dat in de zeestraat Pertuis breton tegenover het eiland Ré ligt, geniet u van een buitengewoon landschap terwijl u kennismaakt met de oesterteelt of luiert op het strand.

Het dorp heeft maar liefst 8 km strand en is dan ook een uitgelezen plek om diverse watersporten te beoefenen zoals zeilwagenrijden. Verder kunt u met vrienden of familie ook heerlijk wandelen in de Rade d’Amour, een natuurgebied met eindeloze vergezichten op de uiterste punt van de landtong van Arçay. Het natuurgebied, een must voor wie het dorp bezoekt, wordt door trekvogels als overwinterings- en stopplaats gebruikt en heeft heel wat verrassingen in petto. Overal langs de route vindt u borden met informatie over de fauna en flora. Wat verderop ziet u de oesterbanken van Les Viviers d’Arçay. Hun oester- en tapabars met al het lekkers uit de zee brengen uw smaakpapillen in vervoering!

 

Wist u dit?

In 1235 leed de Ier Patrick Walton schipbreuk voor de kust van La Faute-sur-Mer. Hij ontdekte er een nieuwe techniek om mosselen te kweken. Op het lager gelegen deel van het getijdegebied zette hij rijen houten palen neer, zogenaamde ‘bouchots’. Vandaag de dag is de mosselteelt de tweede belangrijkste economische sector van La Faute-sur-Mer.

 

Wat staat er op het programma?

Aan activiteiten in verband met de natuur is hier geen gebrek!

De zee biedt tal van mogelijkheden: voetvissen, kitesurfen of gewoon lekker relaxen op het strand.

Houdt u van wandelen en trekt u er graag op uit, verken dan de wandelpaden in de beschermde natuurgebieden en bezoek in het centrum de kapel van Sainte-Thérèse.

Ook in de omgeving valt wat te beleven: het aquarium van de Vendée biedt workshops aan om kinderen en volwassenen bewust te maken van het leven in de zee. U kunt er bijvoorbeeld de vissen voeren.

Zowel Natur’zoo in Mervent als de zoo in Les Sables-d’Olonne werken mee aan programma’s om te voorkomen dat verscheidene beschermde soorten uitsterven. U kunt er uitzonderlijke dieren zien zoals de kleine panda, de ara en de amoerpanter.

 

×