Camping Jard-sur-Mer

Viert u vakantie aan de Côte de Lumière? Maak beslist even tijd voor een bezoek aan Jard-sur-Mer, een landelijk dorp in de golf van Biskaje

Al gehoord van Jard-sur-Mer?

In een bosrijk gebied langs de kust in het zuidwesten van de Vendée ligt een heus stukje paradijs voor al wie van natuur, cultuur en fijnzandstranden houdt: Jard-sur-Mer. U vindt het vast enig om door de jachthaven te kuieren en even halt te houden bij de molen van La Conchette. Bij dit historische monument hebt u een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan. Door de uitgestrekte bossen (350 ha!) lopen een heleboel wandelroutes. Zo kunt u op verkenning naar de landtong van Payré, een niet te missen natuurgebied. Op de uiterste punt hebt u een buitengewoon uitzicht over het estuarium van de Payré-rivier, het bos en het strand van Le Veillon in Talmont-Saint-Hilaire.

Dankzij een microklimaat geniet u in deze familiale badplaats aan de Côte de Lumière het hele jaar door van de zon en de stranden aan de rand van het dorp.

 

Wist u dit?

Jard-sur-Mer herbergt een juweeltje van culturele architectuur dat sinds 1927 op de ISMH-lijst van beschermde historische monumenten staat: de koninklijke abdij Notre-Dame du Lieu-Dieu. Zij werd in 1198 gesticht door de Engelse koning Richard Leeuwenhart.

 

Wat staat er op het programma?

U vindt het vast enig op vakantie in Jard-sur-Mer: door het centrum flaneren, marktjes bezoeken, op een terras in de jachthaven een glas drinken … Drie keer per jaar organiseert de stad een triatlon. Zo is er de Jard Run Color, een wedstrijd over 5 kilometer die in de jachthaven vertrekt en doorgaans bij het begin van de zomer plaatsvindt. Het concept is eenvoudig: een wedstrijd, wat fosforescerend poeder erbij en enkele DJ’s om de avond op te vrolijken. Jard Attractions is the place to be voor jong en oud: paardenmolens, springkastelen, speelzalen en speelautomaten staan er garant voor uren plezier. Wie strand zegt, zegt watersporten. Met maar liefst 9 stranden heeft Jard-sur-Mer een uitgebreid aanbod: surfen, bodyboard, stand-up paddle en nog veel meer!

×