Camping Talmont-Saint-Hilaire

Geniet met de hele familie van Talmont-Saint-Hilaire, een schitterende badplaats aan de kust van de Vendée. Strand, natuur en geschiedenis garanderen u een programma vol afwisseling!

Al gehoord van Talmont-Saint-Hilaire? De stad is ideaal gelegen op amper enkele kilometers van Les Sables-d’Olonne en La Roche-sur-Yon. U bent er aan het juiste adres voor een flinke portie gezonde zeelucht! In Talmont-Saint-Hilaire vindt u alles waar de Vendée bekend om staat: strand, zee, natuur, geschiedenis, gastronomie … Hebt u nog meer redenen nodig om dit charmante kuststadje met een bezoek te vereren?

 

Wist u dit? In 1963 werden hier resten van dinosaurussen aangetroffen. Echt waar! Gelooft u ons niet? Ga dan zelf de fossielen bekijken op het dinosaurusstrand tussen het strand van Le Veillon en Port Bourgenay! U loopt er als het ware in de voetsporen van de dinosaurussen. Wedden dat uw kroost het geniaal vindt? En uzelf natuurlijk ook … als u het eenmaal gelooft!

 

Wat staat er op het programma? Wat dacht u van een ommetje door het centrum om de dag te beginnen? Duik meteen in het verleden van de stad en breng een bezoek aan de trots van Talmont-Saint-Hilaire: het kasteel van Talmont! Het voormalige fort van Richard Leeuwenhart voert u op slag terug naar de middeleeuwen. ’s Zomers wordt de geschiedenis er weer tot leven gebracht met ridderspektakels, valkeniersshows en diverse middeleeuwse workshops. U kunt het fort ook met een gids bezoeken. Klein en groot beleeft er het grootste plezier aan! Nu u de stad kent, is het tijd om de natuur te verkennen. Op dus naar 'Le Havre du Payré', zoals de locals het belangrijkste natuurgebied van de Vendée noemen. Het kreeg het label ‘Grand Ensemble Naturel’ en blaast u met zijn ongelooflijke landschappen ongetwijfeld van de sokken! Gouden duinen, zoutpannen, dennenbossen en kwelders vormen er een uniek landschap dat uitnodigt tot wandelen. Bent u tot slot toe aan wat rust, dan kunt u lekker relaxen op het fijnzandstrand van Le Veillon. En na zo’n goed gevulde dag hebt u vast honger gekregen. Dan is het de hoogste tijd om de lokale keuken te proeven! Kies een tafeltje uit in een restaurant en geniet van uw vakantie.

×