Camping Challans

Criteria wissen
Viert u vakantie in de Vendée? Breng dan zeker een bezoek aan Challans, een charmante stad op enkele kilometers van de Atlantische kust en in het hart van het Marais Breton in de Vendée.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Vendée

Hebt u al gehoord van Challans?

Challans is een karaktervolle stad in het noordwesten van de Vendée, gelegen tussen het land en de zee, met een relaxte sfeer en veel gevoel voor traditie. Het is de derde grootste stad van de Vendée. Beslist een bezoekje waard!

Op de hoek van een straat vindt u de Notre Dame-kerk met haar beroemde klokkentoren die 50 meter verderop staat, op de Place Abbé Charles Grelier. Best een bijzonder monument! Wanneer u verder wandelt, komt u voorbij de ‘Espace Jan et Joël Martel’, een eerbetoon aan twee beroemde beeldhouwers. Op de Place Aristide Briand moet u beslist even halt houden bij de pittoreske ijzerwarenwinkel Bailly waarvan de oorspronkelijke etalage intact gebleven is. Wanneer u het centrum uitloopt in de richting van La Flocellière, komt u bij de abdij van Coudrie, een beschermd monument uit de 12e eeuw. Van deze voormalige commanderij van de tempeliers kunt u alleen de kerk nog zien.

 

 

Wat staat er op het programma?

Om kennis te maken met de producten uit de streek, moet u op dinsdagochtend in Challans zijn: meer dan 150 handelaars tekenen dan present op de grootste wekelijkse markt van de Vendée.

Houdt u van oude verhalen? Op 4 zomerse donderdagen vinden in Challans de ‘Foires à l’Ancienne d’Autrefois’ plaats. Meer dan 1.500 vrijwilligers in historische kostuums wekken de streektradities en -gebruiken uit het begin van de 20e eeuw tot leven.

Voor liefhebbers van natuur en rust tot slot gaat er niets boven het ‘Parc de loisirs de la Sablière’, een recreatiegebied met visvijvers en speelweiden waar klein en groot zijn hart kan ophalen!

×