Bel ons

+31 (0)2 04 990 739

Camping Le Domaine des Bans Gerardmer, Vosges

« Gun uzelf een pauze in de adembenemende natuur van de Vogezen »

7.7 10 591 scores Recensies

Domaine Des Bans: in de buurt van de camping

De groene valleien van de Vogezen vormen het decor van uw mooiste vakantie, in Yelloh! Village Le Domaine des Bans. Er is genoeg te doen: een wandeling over de Route des Crêtes, een uitstapje naar Epinal, beklimming van de Ballon des Vosges, of een bezoek aan de Elzas! 

Camping Le Domaine des Bans

88430 Corcieux
FRANKRIJK
+33 (0)3 29 51 64 67

GPS-Coordinaten
Breedtegraad: N 48° 10' 1''
Lengtegraad: E 6° 52' 28''
Bereken uw route


Ligging
Gerardmer, 16 km
Luchthaven van Strasbourg, 90 km
Station van Saint-Dié-des-Vosges, 19 km
Zet voor een vakantie vol natuur midden in een unieke cultuur- en historierijke omgeving koers naar de Franse regio Grand Est! De gastronomie, natuur en cultuur zullen u hier beslist bekoren.
In het hart van de Hoge Vogezen, tussen meer, bos en bergen, biedt Gérardmer het ideale kader voor een 100% natuurlijke vakantie.
Kom kennismaken met de camping in Corcieux in een landelijk decor in het middelgebergte. Jong en oud, sportief of liefhebber van rust en ontspanning, de hele familie zal er weg van zijn! Verscholen tussen bos en rivier is de camping in Corcieux het geheime recept voor een geslaagde campingvakantie! Tank een flinke portie gezonde lucht tijdens uw verblijf tussen de zacht glooiende, groene heuvels van de Vogezen. Geniet van de sereniteit die uitgaat van deze rustgevende landschappen waar de tijd lijkt stil te staan om ruimte te maken voor ontspanning en rust.

De Vogezen, een dynamische natuur

Je bevindt je in het hartje vanhet Massief van de Vogezen, het 3de dichtst beboste departement van Frankrijk en dus ideaal voor sportieve of dromerige uitstapjes. Het is een uitverkoren terrein voor wandelingen te voet, te paard of met de mountainbike, of om te vissen. En in de winter voor alle mogelijke sneeuwactiviteiten. De meren, de groene lanen en de hoge bossen vormen een prachtige omgeving voor wandelingen met je gezin.

De thermale route van de Vogezen

Een rustgevende route op ontdekking naar het water van Vittel, Contrexéville, Bains-les-Bains en Plombières-les-Bains. Kostbare bronnen te midden van een vrijgevige natuur om je te verzorgen of te herbronnen, je te ontspannen of er even tussenuit te zijn, ... Dat bieden deze vier actieve thermale kuuroorden.

Le Ballon des Vosges

Het regionale natuurpark Le Ballon des Vosges is één van de meest gereputeerde plekken wat betreft de luchtkwaliteit. Het ligt in het uiterste zuiden van het massief, tot 1 247 meter hoog en biedt ook een schitterend uitzicht op het Zwarte Woud in het oosten, op de Alpenketen van Bern in het zuiden tot aan de Mont Blanc die je soms kan zien bij helder weer, en op de pieken van de Vogezen in het noorden. Le Ballon des Vosges werd omwille van zijn wilde schoonheid en natuurlijke rijkdom geklasseerd als ‘grand site national'.

De Vogezen, een land van traditie en gastronomie

In de Vogezen - een land van feesten, vrije tijd en geschiedenis - zijn alle voorwendselen goed om een evenement te organiseren, of het nu gaat om folkloristische traditie, de promotie van de producten van de cru, of om een muzikale of sportieve animatie. Laat je verleiden door de ‘munster', de snoepjes van de Vogezen, en niet te vergeten door de echte Quiche Lorraine!

De Route des Crêtes et des Chamois en de Route des Lacs

Dit is één van de mooiste routes van de "ligne bleue des Vosges" (blauwe lijn van de Vogezen), van meer dan 70 km langs de bergtoppen van de Vogezen en door het territorium van de berggeiten die je over de bergflank kan zien lopen. De route des Lacs is een onvergetelijk parcours waar je het hart van de bergen van de Vogezen ziet en voelt kloppen.

Epinal, de hoofdstad van de zuidelijke Lorraine

Epinal, trots op zijn zwaar bevochten onafhankelijkheid tijdens de confrontatie van de "4 naties" Lorraine, Elzas, Bourgogne / Franche-Comté, Champagne, schittert voornamelijk door de handel in faïence, papier, doek en lakens en vooral door de ontwikkeling van de beeldtechniek die tegenwoordig tijd en grenzen overschrijdt. Niet te missen: het Engelse park en de ruïnes van het middeleeuwse kasteel.

De Elzas ligt vlakbij

Ook de Elzas ligt niet veraf. Daar vind je onder andere de schitterende "poppendorpjes", Riquewihr, Barr, Obernaï en ook Colmar met zijn mooie vakwerkhuisjes. Kom kennis maken met onze mooie een weelderige wijngaarden langs de ‘route des vins': Riesling, pinot gris en Gewurztraminer, ... En op je bord krijg je hier zuurkool, kouglof en heerlijke gebakjes. Vergeet ook nier af en toe naar boven te kijken, dan zie je vast en zeker wel eens een ooievaar overvliegen.

Onze partners

bravofly

Reserveer uw vlucht : bravofly

Huur een wagen bij onze partner Car Trawler

Huur een wagen bij onze partner Car Trawler