De eilanden met hun fabelachtige decors

Hebt u uw vakantie altijd al eens willen doorbrengen op een eiland? Dankzij Yelloh! kunt u die droom nu waarmaken en een paar eilanden verkennen. Dit andere kantje van Frankrijk en Spanje is absoluut het ontdekken waard.

Corsica: zet koers naar het Île de Beauté, het Eiland van de Schoonheid

Twijfelt u nog over uw volgende vakantiebestemming? Wordt het de zee of winnen de bergen het pleit? Het is niet makkelijk kiezen, maar gelukkig heeft Yelloh! Village de perfecte oplossing. Wat zou u ervan denken om de schoonheid van de stranden te combineren met de charme van de bergen? Ideaal toch? In Corsica gaan de blauwe zee en de bergtoppen hand in hand … U kunt er de steile bergen beklimmen, en daarna is het - dezelfde dag nog - heerlijk ontspannen op het warme zand van de paradijselijke stranden.

In Corsica zult u zich op het einde van de wereld wanen. En toch is de grote stad vlakbij. Hoe dan ook is het landschap zowel in de Haute-Corse als meer naar het zuiden toe vervreemdend mooi.

Op het Eiland van de Schoonheid, zoals de bijnaam van Corsica luidt, vindt u volop plekken die u gezien moet hebben, en het ene plekje is zo mogelijk nog mooier dan het andere. In de Haute-Corse kunt u een bezoek brengen aan Bastia en daarna helemaal rond de Cap Corse gaan, om te eindigen met een bezoek aan de stad Calvi en zijn citadel.

In de Corse-du-Sud kunt u eerst een bezoek brengen aan de stad Ajaccio en de Sanguinaires-archipel. Daarna gaat het richting de vallei van de Gravona, en sluiten we ons avontuur af met een bezoek aan de kliffen van Bonifacio en de betoverend mooie kust van Porto-Vecchio.

perla di mare extérieur
camping campoloro
camping perla di mare

Ontdek de Yelloh! Village campings op Corsica:

Het Île de Ré: een buitengewone bestemming

Nog een goed idee: breng uw vakantie door op het Île de Ré, dat zijn bijnaam “Ré la Blanche” te danken heeft aan de kenmerkende kleur van de traditionele huizen.

Het eiland is 85 vierkante kilometer groot en zal u vergasten op een brede waaier aan landschappen: van zandstranden over zoutmoerassen tot wijngaarden en bossen. Het zal uw hart veroveren.

Met zijn 100 kilometer aan fietspaden die het eiland doorkruisen is dit ook een prima bestemming voor fietsliefhebbers. En als u wel houdt van een adembenemend mooi uitzicht, kunt u de trappen beklimmen van de Phare des Baleines, de vuurtoren helemaal op de tip van het eiland. Als u een rustig dagje hebt gepland, is een bezoekje aan Saint-Martin-de-Ré dan weer een aanrader.

De havenstad is omringd door vestingwerken en de vele bistro’s en restaurants brengen leven in de brouwerij. Vergeet hier ook niet het landschap te bewonderen vanuit de klokkentoren met observatorium vanwaar u een panoramisch uitzicht over de hele stad hebt.

phare ile de Ré

Wie de dag in schoonheid wil afsluiten, kan op twee plekken terecht. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Natuurreservaat Lilleau des Niges en er de vele trekvogels bewonderen, maar u kunt ook helemaal zen worden in een van de drie thalassotherapiecentra die het eiland rijk is.

vélo
horizonsré
camping village du phare

Ontdek de Yelloh! Village-campings op het Ile de Ré:

De Balearen: een Spaanse parel

Tijd nu om koers te zetten naar een van de populairste bestemmingen van de Middellandse Zee: de Balearenarchipel!

Op de 4 bewoonde eilanden - Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera - is aan activiteiten geen gebrek. U kunt er de onderwaterwereld verkennen, droomlandschappen bewonderen, kennismaken met watersporten … Hier krijgt verveling geen kans!

Als vakantie voor u veeleer synoniem is met dolce far niente, dan zullen de stranden met hun turkooizen water en inhammen met wit zand van Formentera u de dagelijkse sleur zo laten vergeten. Verder landinwaarts zal ook de charme van de grotten, de meren en de zoutmoerassen u weten te bekoren. En dan zijn er ook nog eens de prachtige jeneverbesbossen ...

Zin om te feesten? Als u onvergetelijke nachten wilt beleven, moet u in Ibiza zijn. En overdag kunt u er dan een bezoek brengen aan de historische bezienswaardigheden en de mariene ecosystemen bewonderen die op de Werelderfgoedlijst van Unesco opgenomen zijn.

extérieur les baléares
balade à cheval
les baléares

Daarna wenden we de steven naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen. Het eiland met de magnifieke landschappen vormt een bron van inspiratie voor tal van schrijvers, muzikanten en schilders. Uiteraard kunt u niet om een bezoekje aan Palma heen. De hoofdplaats van Mallorca is meteen ook een van de aangenaamste steden van Spanje. ¡Es muy bonito!

Als u ineens overvallen wordt door de zin om aan watersport te doen, dan is het eiland Menorca u op het lijf geschreven, want u kunt er zeilen, windsurfen en waterskiën. Ook een duikinitiatie is hier een aanrader: de onderwaterwereld, die vanouds bekendstaat bij de duikliefhebbers, staat garant voor een adembenemend schouwspel.

Ontdek de Yelloh! Village-campings op de Balearen:

×