Vergeet de winterkou. Vier vakantie in de zon.

De dagen worden korter, de kou strenger, we halen de jassen, de sjaals en de mutsen weer tevoorschijn. ‘s Avonds genieten we onder de deken van warme chocolademelk. Ja, het is winter! En als we dit seizoen eens zouden vergeten door op vakantie te gaan naar de zon? Alleen het idee al tovert een glimlach op uw gezicht, of niet soms? Pak de koffers in, we gaan richting Portugal!

Waarom zouden we in de winter naar Portugal gaan?

Dit land dat wel het ‘Europese Florida’ wordt genoemd, profiteert van meer dan 300 dagen zon. Hier weet u zeker dat u voldoende vitamine D aanmaakt als u ‘s winters op vakantie gaat. De redenen om u helemaal te overtuigen?

  • Vervoer en accommodatie voor aantrekkelijke prijzen
  • Ver van de zomerse menigtes en drukte
  • Een kalme, rustgevende sfeer
  • De gastvrijheid van de bewoners
  • Minder rijen voor een bezoek aan een monument of museum
  • Een zachter klimaat, vooral in de Algarvestreek
  • Landschappen met prachtige kleuren

Er zijn zoveel redenen om hiervoor te kiezen! En de activiteiten? Geen paniek, u kunt kiezen uit een uitgebreide serie activiteiten!

Net zoveel activiteiten als in de zomer!

Surf op de golven!

De Algarvestreek staat bekend om zijn prachtige fijnzandstranden en de Atlantische Oceaan zover het oog reikt! De winter is een goed seizoen voor golven voor de kust van Faro, ideaal voor liefhebbers van watersporten. De moedigsten kunnen surfen op één van de 286 spots (vergeet uw wetsuit niet). Natuurlijk kunt u ook kitesurfen, wakeboarden ... U zult dol zijn op het gevoel van vrijheid dat u hier krijgt!

Wandelen met de hele familie

Wat is het heerlijk om in alle rust van de natuur te kunnen genieten, met zacht weer. Kies uit de vele wandelroutes en verken de pracht van Portugal. Goede adresjes die we kunnen aanbevelen? De nationale parken: Rocha de Pena, Monchique, Ria Formosa om vogels te spotten. Als u geluk hebt, kunt u voor de kust van Faro zelfs dolfijnen zien. Doe nieuwe energie op omringd door beschermde fauna en flora, ver van de winterse kou.

Speel golf

Liefhebber van golf? De Algarve is één van de beste bestemmingen om te golfen. Het ideale seizoen is tussen februari en maart. Profiteer van meer dan veertig golfbanen, waarvan de meeste zijn aangelegd in beschermde gebieden, met adembenemende uitzichten. Het is een paradijs voor golfspelers. Zowel nieuwsgierigen als amateurs of ervaren spelers vinden hier wat ze zoeken.

De feestdagen in de zon, hebt u daar al eens aan gedacht?

Het kerstfeest is belangrijk in Portugal. Verdiep u in de gewoontes. Loop over prachtige kerstmarkten om de kenmerkende producten uit het land te ontdekken, zoals de ‘bolo de rei’, een taart voor driekoningen gemaakt van gedroogd en gekristalliseerd fruit, bewonder de gigantische, prachtig versierde kerstbomen en geniet van de gezellige, magische sfeer. De feestelijkheden rond kerst eindigen op 6 januari, driekoningendag, met de Janeiras, traditioneel gezang om gelukkig nieuwjaar te wensen. Dat is een prima traditie, toch?

Ontdek onze campings in Portugal:

×