Camping Forcalquier

Tijdens uw vakantie met Yelloh! Village in de Alpes-de-Haute-Provence moet u vooral ook even stoppen voor een bezoek aan het charmante stadje Forcalquier!

Kent u Forcalquier?

De middeleeuwse stad Forcalquier ligt tussen de Montagne de Lure en de Luberon. Het is een Franse gemeente in het westelijke deel van de Alpes-de-Haute-Provence. Niet ver van de stad zijn overblijfselen te vinden van de Via Domitia, de eerste heirbaan die aangelegd werd in Gallië. De schoonheid van de stad zal u onmiddellijk opvallen, net als het gastvrije welkom van de bewoners.

 

Tussen de Alpen, de zee, de Rhône, de laagvlakte en de bergen profiteert Forcalquier van een mediterraan klimaat met warme, droge zomers. U zult hier de afwisselende landschappen en de rijke begroeiing waarderen, waar de geur van lavendel en aromatische planten zich mengt met de zuivere lucht.

Langs smalle straatjes en kleine schaduwrijke pleintjes met fonteinen staan mooie herenhuizen uit de 12e tot de 15e eeuw. Vanaf de citadel kunt u van het prachtige uitzicht op de daken van de stad en de landschappen eromheen genieten.

 

Wist u dit?

De Mourres, wat ‘hoofden’ betekent, zijn structuren van kalksteen die ongeveer 25 miljoen jaar geleden door erosie gevormd zijn!

 

Op het programma

Wandelingen, tochten te paard of met de mountainbike, tennis, vissen ... Uw bezoek aan Forcalquier zal allesbehalve saai zijn! Bovendien kunt u elke maandagochtend profiteren van de grote Provençaalse markt om de producten van de plaatselijke producenten en handwerkers te ontdekken.

Vergeet tijdens uw verblijf niet de bezienswaardigheden te bezoeken die u niet mag missen, waaronder: de abdij Notre-Dame de Lure, de citadel van Forcalquier, het franciscanenklooster, de Montagne de Lure …

×