Camping Barcelonnette

Behoefte aan wat zuivere berglucht? Ontdek Barcelonnette, een stad in het hart van de Alpen!
Tijdens uw campingvakantie in Barcelonnette ontdekt u hoe leuk wintersporten op de prachtige skidomeinen kunnen zijn. Houdt u van een stevige kick? Dan kunt u gaan skiën in de Espace Lumière ‘Pra Loup – La Foux’, een groot station met 80 pistes waar groot en klein zijn gading vindt. Probeer ook een keer het supergezellige station ‘Sainte-Anne’ waar u een prachtig uitzicht hebt.
Houdt u van de natuur? Ga dan sneeuwschoenwandelen, langlaufen of skiën. Barcelonnette ligt op 10 minuutjes van de Espace Nordique van Larche. Op zoek naar een unieke en onvergetelijke ervaring? Boek dan een tocht met sledehonden! Samen met de musher die de slede bestuurt, beleeft u ongetwijfeld buitengewone momenten.

Ken je Barcelonnette?

Barcelonnette is een klein bergstadje op 1135 meter hoogte. Je zult het heerlijk vinden om door de autovrije straten te slenteren en te genieten van een verfrissend drankje op Place Manuel, in de schaduw van de kerktoren.

Je kunt de bijzondere geschiedenis van de Barcelonnettes ontdekken: Velen van hen bouwden weelderige villa's in Mexicaanse stijl. Er staan er bijna 50 in Barcelonnette en 20 in Jausiers.

Tot op de dag van vandaag is de stad doordrenkt van deze culturele mix. Het heeft een stedenband met Valle de Bravo in Mexico. Je kunt dansen op de levendige ritmes van de Latijns-Mexicaanse festivals, die plaatsvinden in de 2e week van augustus.

Vanuit Barcelonnette kun je verder naar de grote passen: de passen van Bonette en Cayolle richting het zuiden, of de pas van Larche richting Italië.

Vacances en camping Barcelonnette

Wilt u deze zomer op campingvakantie naar Barcelonnette, dan kunt u ook uit tal van activiteiten kiezen: 

 

- Luchtdoop met parapentevlucht: voor wie echt hoogte wil krijgen van het Alpenmassief

- Verscheidene festivals: jazz-kinderfestival, klassieke muziek, latino- en Mexicaanse feesten, bergfilmfestival

- Tochten te paard over de prachtige paden

- Kunsttentoonstellingen in het Museé de La Vallée

- Voorstellingen in de schouwburg van Barcelonette

Maar er staan nog heel wat andere activiteiten op het programma, zowel in de zomer als in de winter!

 

Zowel voor uzelf als voor uw kinderen is een campingvakantie in Barcelonnette een uitstekende gelegenheid om deze stad met haar kleurrijke gevels en uitzonderlijke landschappen te leren kennen. Winter en zomer valt er voor klein en groot heel wat te beleven!

×