Camping Lurs

Bent u in familieverband of met vrienden op vakantie in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur? Plan dan een stop in het dorp Lurs, op 11 km van Forcalquier.

Kent u Lurs?

Het dorp Lurs ligt hoog boven het dal van de Durance op een groene rotspunt, midden de olijfbomen. De charme van de stenen huizen in kleine straatjes en het beeldige kleine kasteel in het dorp zullen u meteen opvallen. Van daaruit vervolgt u uw bezoek via de ‘Promenade des Évèques’, een gastvrije, groene laan waar vijftien bidkapelletjes langs staan en die u naar de kapel Notre-Dame-de-Vie leidt.

 

Wat te bezoeken?

In dit dorp zult u andere godsdienstige gebouwen vinden, waaronder het seminarie en de priorij Saint Charles Borromée. In het zuiden is de kapel van Notre-Dame-des-Anges gebouwd op een Romeinse halteplaats: de overblijfselen van Alaumium.

U zult onmiddellijk verliefd worden op het uitzonderlijke uitzicht op het dal van de Durance, het plateau van Valensole, de Luberon en de Montagne de Lure vanaf de kapel Notre-Dame-de-Vie!

 

Op het programma

Vraagt u zich af wat er in dit charmante kleine dorp te doen zal zijn? Maak u geen zorgen, wandeltochten, de internationale ontmoetingen van de grafische kunst, dansmiddagen, tentoonstellingen, een gezamenlijk drankje op 15 augustus ... U hoeft u hier in geen geval te vervelen!

 

×