Camping Mane en Provence

Ontdek het dorp Mane tussen de Lure-berg en het Luberon-massief in het departement Alpes-de-Haute-Provence.

Kent u Mane? 

Mane of Mane-en-Provence is een groen dorpje dat op het ritme van de seizoenen van kleur verandert. Bent u op zoek naar authenticiteit en rust, dan zit u hier goed! Mane kreeg het label Village et cité de caractère, een onderscheiding die het departementaal comité voor toerisme verleent aan Franse gemeenten met een rijk architecturaal en landschappelijk erfgoed.

 

Verblijft u op onze campings, breng dan zeker een bezoek aan het kasteel van Sauvan dat ook wel het ‘Kleine Trianon van de Provence’ genoemd wordt. Het is opgenomen op de lijst van historische monumenten en opmerkelijke tuinen. Er worden rondleidingen aangeboden, inclusief een formule met lunch in de orangerie. Een buitenkansje voor zowel geschiedenisfanaten als gastronomieliefhebbers! Huurt u een mountainbike om de omgeving te verkennen, dan hebt u de keuze uit verscheidene parcours: van zeer eenvoudig tot erg moeilijk. Een ideale uitdaging voor sportievelingen! Tijdens uw fietstocht komt u voorbij kliffen, bossen en garrigues.

 

Langs de wandelroutes ontdekt u dan weer tal van bezienswaardigheden. Zo nodigt Salagon uit tot een bezoek aan zijn tuinen met aromatische en medicinale planten. Er zouden maar liefst 1.700 soorten groeien! In het museum komt u aan de hand van foto’s en objecten alles te weten over de geschiedenis en traditionele cultuur van de Haute-Provence. Neem ook een kijkje op de tijdelijke tentoonstellingen die elk jaar worden vernieuwd.
Tot besluit van deze mooie dag kiest u een tafeltje uit in een van de vele restaurants die het dorp rijk is. U geniet er van de lokale keuken, al dan niet op gastronomisch niveau. Er is voor elk wat wils! La Reine des Prés, een gezellig traditioneel restaurant, is ondergebracht in een volledig gerenoveerde 18e-eeuwse hoeve. De gerechten die de twee uitbaatsters serveren, zijn allemaal ter plaatse bereid met lokale seizoensproducten.

Wist u dit?

Wanneer u door de hoofdstraat van dit ronde dorp wandelt, valt de bijzonder harmonieuze architectuur van de huizen u meteen op. Alle gevels zijn opgetrokken uit ‘Pierre de Mane’, een steen die uit de nabijgelegen groeven komt. Mane-en-Provence is het enige volledig versterkte dorp in de Haute-Provence. Wanneer u tot op het hoogste punt wandelt, kunt u de omwalling zien waarboven de prachtige en imposante citadel van Mane oprijst. Een omweg waard!

 

Op het programma?

Relaxen op de camping en op verkenning gaan in het dorp. Hebt u zin om met uw familie of onder vrienden vakantie te vieren te midden van de groene natuur? Deze belofte maken we helemaal waar in Mane-en-Provence. U flaneert er door de wirwar van steegjes en kuiert er langs ambachtelijke boetieks die een ruime keuze aan handgemaakte producten aanbieden: cosmetica, decoratieve spulletjes, sculpturen en zelfs lampen. Neem een kijkje in het Maison des Produits de Pays waar u de creaties van een veertigtal lokale producenten vindt: van honing over wandtapijten tot essentiële oliën. Mooie souvenirs die u aan de geurige aroma’s van de Provence herinneren!

×