Camping Niozelles

Heeft u een vakantie gepland in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur? Stop dan even in het charmante dorp Niozelles, hoog in het regionale natuurpark van de Luberon.

Kent u Niozelles?

In het departement Alpes-de-Haute-Provence, op 5 km van Forcalquier in het dal van de Beveron zult u gecharmeerd zijn door dit prachtige dorp op een hooggelegen plek in het regionale natuurpark van de Luberon. Dit natuurgebied strekt zich uit van Cavaillon in het westen tot de Durance in het oosten.

Al wandelend door de straatjes van dit dorp ontdekt u een mooie Provençaalse hoeve die op een kasteel lijkt, de overblijfselen van het oude dorp en een donjon uit de 13e eeuw, dicht bij de Vieille-Église.

 

Wist u dit?

Het oudste gedeelte van het dorp strekt zich naar het westen uit, pas vanaf de 18e eeuw begint het dorp zich naar het oosten te ontwikkelen.

 

Op het programma?

Wat is er te doen in het charmante dorpje Niozelles? U kunt beginnen met een kleine wandeling om het dorp en zijn omgeving te verkennen! Onderweg kunt u vervolgens even stoppen bij het aangelegde meer van de Moulin du Ventre om u op te frissen. Het pluspunt van dit dorp? Vooral in de zomer zult u het frisse briesje hier waarderen, waardoor de warmste dagen veel aangenamer worden.

Bij gelegenheid tijdens uw verblijf kunt u de streek rond Niozelles verkennen en banon-kaas of Provence-honing proeven.

Het hele jaar lang kunt u vele evenementen en lokale activiteiten bijwonen die hier georganiseerd worden: rommelmarkten, festivals, concerten, dans ...

×