Camping Manosque

Tijdens uw vakantie met Yelloh! Village in de Provence-Alpes-Côte d’Azur moet u echt een bezoek brengen aan de middeleeuwse stad Manosque.

Kent u Manosque?

Het oude dorp Manosque werd gebouwd op een uitloper van de heuvels van de Luberon, terwijl de Mont d’Or erover waakt. Deze stad wordt beschouwd als een plek waar het leven goed is. Het is ook het dichtst bevolkte centrum van de Alpes-de-Haute-Provence. De stad ligt op ongeveer 20 km van Forcalquier en op 55 km van Digne-Les-Bains. De straatjes met oude huizen en de mooie pleinen en fonteinen en caféterrasjes zullen u niet onverschillig laten. En met 300 zonovergoten dagen per jaar voelt u zich hier altijd op vakantie!

 

Te bezoeken?

In de stad zult u de overblijfselen aantreffen van het karmelietenklooster en het observantenklooster, de toren van het château du Mont d’Or, de kapel van Toutes-Aures en de 4 poorten van de oude vestingmuur: de Saunerie, de Soubeyran, de poort van Aubette en de poort Guilhempierre

 

Op het programma

Ontdek alle verborgen geheimen van de stad dankzij een rondleiding met gids die door het Office du Tourisme wordt georganiseerd. Het hele jaar lang kunt u verschillende muzikale evenementen, concerten en openluchtbioscoop-voorstellingen bijwonen met de vereniging Cinéma de Pays.

Voor de sportievelingen onder u zijn er ter plaatse wandelroutes, een zwembad, tennisbanen, paardrijclubs en een golfbaan beschikbaar.

 

×