Camping Seyne-les -Alpes

Tussen Marseille en Digne-les-Bains, in het hart van de Alpes de Haute-Provence, ligt Seyne-les-Alpes op u te wachten! Deze stad is de perfecte locatie voor wie op zoek is naar een flinke dosis zuivere lucht of uitgebreide wandelmogelijkheden in de weidse natuur.
Tijdens uw verblijf op de camping van Seyne-les-Alpes, tussen de Provence en de bergen in, geniet u van al het moois dat de bergen te bieden hebben, zowel in de zomer als in de winter.

Vakantie op een camping Seyne-les-Alpes

De Alpen onder de Provençaalse zon: dit wordt het decor van uw campingvakantie in Seyne les-Alpes. De natuur is hier adembenemend! Seyne-les-Alpes, dat in de schaduw van een fort van Vauban tegen de hoge bergwanden van de Blanche-vallei aanleunt, is de ideale plek voor een buitenvakantie. Liefhebbers van flinke wandelingen en buitenactiviteiten voelen zich hier de koning te rijk: dit is een absoluut wandelparadijs!

Wat dacht u van een parapente-initiatie? Of gaat u liever vissen aan de oevers van het meer van Serre Ponçon? Vergeet ook niet dat de lokale skistations vlakbij liggen … 

Camping Seyne-les-Alpes

Tijdens uw campingvakantie op een Yelloh! Village camping in Seyne-les-Alpes leert u ook een schitterend erfgoed en een rijke cultuur kennen. Het fort van Vauban met zijn middeleeuwse toren en vestingmuren brengt de geschiedenis weer tot leven. Neem zeker even de tijd om de oude vakwerkhuizen op één van de pleinen in het stadje te bewonderen. Boven sommige deuren kunt u zelfs het bouwjaar van het huis terugvinden, uitgehouwen in de steen. Enkele van de huizen zijn echt eeuwenoud!
Seyne-les-Alpes is ook enkele ecomusea rijk. U ontdekt er de oude gewoonten en diepgewortelde tradities van de streek. Verder zijn ook de reconstructies van de wasplaats, het kleermakersatelier of de oude school het bekijken waard. Er is zelfs een hele tentoonstelling gewijd aan de muilezel, het dier waar in Seyne-les-Alpes alles om draait!

×