De markt van Louhans

Ontdek de grote markt van Louhans, de belangrijkste markt van Bresse. Ontdek de goede producten uit Bresse, evenals talrijke kledingkramen.

Meer informatie over de markt van Louhans

 

Op maandag leeft Louhans op het ritme van zijn unieke markt. De markt van Louhans is inderdaad een van de grootste markten van Frankrijk. Het stadscentrum staat helemaal vol met meer dan 200 marktkramen. Het is er dan ook altijd een drukte van belang.

 

De markt van Louhans is een echte traditie. Een traditie die zelfs helemaal teruggaat tot de middeleeuwen. De markt van deze stad bestond al in de vijftiende eeuw … En werd altijd al op maandag gehouden! In die tijd werden vee, boter, eieren en lakens verhandeld. Tegenwoordig bestaat de markt uit een kledingmarkt, een biologische markt en een boerenmarkt, met de beste producten uit Bresse, zoals het onnavolgbare pluimvee.

 

De voedingsmiddelenmarkt staat tussen het plein Place du Général de Gaulle en het plein Place Bertrand Thibert, vlak bij de markthallen. Voor kleding kunt u terecht in de Grand Rue met zijn mooie booggewelven. De straat is voor deze gelegenheid autovrij. Er is zelfs een pluimveemarkt, die plaatsvindt op twee pleinen: Place du Champ de Foire en Place de la Charité. In de Rue de la Grenette wordt ten slotte een biologische markt gehouden.

 

Tijdens uw kampeervakantie is de markt van Louhans een must: u kunt hier uw boodschappen doen of plaatselijke gerechten proeven. Als u hier toevallig op Paas- of Pinkstermaandag in de buurt bent, neem dan zeker een kijkje. U mag dit niet missen. Meer dan 15.000 mensen bezoeken jaarlijks deze markt.

 

 

Place de la Charité, 71500 Louhans

https://www.louhans-chateaurenaud.fr/

1 camping gevonden

campings Bourgogne

×