Camping Agay

Criteria wissen
De zon van de Var, het turquoise water van de Côte d'Azur en de rust van een havendorp. Dat lijkt wel een droom, nietwaar?
Een dergelijke plek bestaat echt: Agay. Dit buurtschap van de stad Saint-Raphaël is een badplaats waar het goed toeven is.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Var

Kent u Agay?

 

Agay is een buurtschap, gelegen in Saint-Raphaël, in de Var. De plaats kan zelfs worden beschouwd als een echte badplaats, aangezien Agay heel erg populair is in de zomer. Het gebied was al bewoond in de prehistorie, maar vooral in de oudheid, toen de Grieken de haven graag bezochten om handel te drijven en hun schepen aan te leggen.

In de middeleeuwen werd het gehucht aangetrokken door de grotten van Sainte-Beaume. Met name Saint-Honorat, die in de grotten zijn toevlucht zou hebben gezocht voordat hij de beroemde abdij van Lérins stichtte. In de 20e eeuw was het strand van Agay het toneel van een beslissend moment in de Tweede Wereldoorlog, toen de landingen in de Provence gedeeltelijk in de haven plaatsvonden.

Vandaag de dag is Agay een unieke mix van alle tijdperken. Ontdek de karakteristieke rust van deze plaats, ideaal om te ontspannen en de beslommeringen van het dagelijks leven even te vergeten. Elk jaar komen vele vakantiegangers naar de campings in Saint-Raphaël om deze badplaats te ontdekken.

En komt u dit jaar naar onze camping vlakbij Agay?

 

Wist u dat?

 

Hoewel Agay officieel een buurtschap is van de gemeente Saint-Raphaël, de inwoners een leuke bijnaam hebben: de Agathoniens (Aghatoniërs). Een verwijzing naar de Griekse naam van deze plaats, Agathon, dat gewoon "goed" betekent. De Griekse zeelieden waren dol op Agay. Dankzij de gunstige ligging was het een veilige plaats voor hun schepen.

Later kwamen ook veel kunstenaars naar Agay. Louis Valtat, Albert Cohen, Guy de Maupassant en Antoine de Saint-Exupéry genoten van dit prachtige deel van de Côte d’Azur. Als eerbetoon aan deze laatstgenoemde staat er in Agay een fontein met de naam "De Kleine Prins".

 

Wat te doen?

 

Tijdens uw vakantie in Agay kunt u beginnen met een bezoekje aan de haven. Het uitzicht is geweldig en langs de wegen staan altijd veel bloeiende bloemen. De wandeling door de haven komt uit op het strand, waar u kunt uitrusten op het zand.

Voordat u een duik in de zee neemt. Houdt u meer van wat sensatie? De haven is ook een van de beste plekken om te jetskiën.

Een andere plek waar u geweldig kunt zwemmen is het strand van Crique de la Baumette op ongeveer tien minuten wandelen. Deze ongerepte plek met rode aarde lijkt klein in vergelijking met de omringende rotwanden.

Wandelliefhebbers kunnen de top van de Rastel d’Agay beklimmen. Deze kleine bergtop in het zuidelijke deel van het Esterelmassief biedt een wandeling die voor de meeste mensen toegankelijk is. Op de top kunt u dankzij een oriëntatietafel optimaal profiteren van het sublieme panorama.

Ten slotte, als u de gelegenheid heeft om Agay op een zaterdag of zondag te bezoeken, overweeg dan een bezoekje aan de avondmarkt. U kunt hier langs de vele kraampjes wandelen en heerlijke streekproducten kopen. Misschien voordat u iets gaat drinken of eten in een restaurant. Twee ideeën die we ten zeerste aanraden waarmee u kunt genieten van de gezellige sfeer die deze plaats op zwoele zomeravonden biedt.

 

×