Camping Fayence

Criteria wissen
U brengt uw volgende familievakantie door in de Var? Super! Neem dan zeker een kijkje in Fayence, een van de hooggelegen dorpen in het binnenland.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Var

Al gehoord van Fayence?

Hoog op een heuvel ligt dit mooie dorpje, tussen de Var en de Alpes-Maritimes. Door zijn bevoorrechte ligging tussen de zee en de bergen is het verzekerd van een aangenaam klimaat en magnifieke landschappen. En dat is nog niet alles! Fayence is één van de negen ‘villages perchés’ (hooggelegen dorpen) van het Pays de Fayence. Bent u nog niet overtuigd? Wacht tot u het uitgebreide activiteitenaanbod ontdekt!

 

Wat staat er op het programma?

Begin met een wandeling door de charmante straatjes langsheen de fonteinen, de stadswallen en de oude huizen. U wordt vast pardoes verliefd op dit dorp! Houdt u van geschiedenis? Duik dan in het verleden van het dorp en bezoek de Notre Dame des Cyprès-kapel, de Saint Jean Baptiste-kerk, de ‘Four du Mitan’ (oude bakkersoven) … Voor liefhebbers van magnifieke landschappen is de klim naar de Tour de l’Horloge een absolute must: boven wacht hen een adembenemend 360° panorama.

 

Op het vlak van sport- en familieactiviteiten hebt u keuze zat: trektochten, watersporten bij het meer van Saint-Cassien of … een zweefvlucht vanuit het zeilvliegcentrum, de absolute topattractie van de stad! En hoe kunt u zo’n sensationele dag beter afsluiten dan met een etentje in een van de restaurants van het dorp waar u de lokale specialiteiten en de Provençaalse levenskunst ontdekt? U hebt het inmiddels begrepen: een bezoek aan Fayence met vrienden of familie mag niet ontbreken op uw vakantieprogramma!

×