Camping Grasse

Bezoek deze hoofdstad van bloemen en parfums! Het ook wel “Côte d’Azur van het binnenland” genoemde Grasse is een stad waar u tijdens uw vakantie geweest moet zijn! Een stukje ziel van de Provence is hier te vinden! Er gaat niets boven een bezoek aan deze karakteristieke stad, wereldhoofdstad van de parfumindustrie, om iets van de sfeer mee te krijgen van de steden aan de Côte d’Azur.

Campingvakantie Grasse

Op een minuut of twintig van Antibes vindt u dit aantrekkelijke stadje vol geplaveide straatjes dat u beslist zal bekoren. Hier kunt u in de schaduw van okergele gevels heerlijk rondwandelen op het Place de la Poissonnerie en in de straatjes van de oude stad, alvorens een bezoek te brengen aan het Musée Provençal.

Ook de dorpen rondom Grasse zijn het bekijken waard: tijdens een wandeling tussen de vriendelijke heuvels die de stad omringen, ontdekt u tal van deze sfeervolle en authentieke, Provençaalse dorpjes. U kunt zelfs een stukje van de beroemde Route Napoléon bewandelen en genieten van schitterende uitzichten. Misschien ziet u van hier zelfs de zee!

 

Camping Grasse

Grasse staat vooral bekend om haar parfums en bloemen. Geniet dan ook zeker van een gratis rondleiding in het parfumhuis Fragonard: hier krijgt u een inkijkje in alle stappen van het productieproces van deze kostbare vloeistof en wordt duidelijk hoe nauw de stad Grasse, haar bloemen, geuren en parfums met elkaar verbonden zijn.

Een flesje parfum is dan natuurlijk hét souvenir om mee naar huis te nemen: alle geuren en parfums van de Provence zitten erin verenigd.

Grasse kent nog meer musea die een bezoek meer dan waard zijn: het Kunst- en geschiedenismuseum van de Provence, dat zich in een prachtig 17e-eeuws herenhuis bevindt, het Musée de la Marine – Mémorial Amiral de Grasse met bijzondere schaalmodellen en het museum van de schilder Fragonard met zijn grote schaduwrijke park.

×