Camping Montignac – Lascaux

Lascaux bezoeken betekent een reis door de tijd en een kennismaking met de oermens! Lascaux en Montignac, kleine stadjes in de Dordogne, zijn wereldberoemd en gerenommeerd door de aanwezigheid van een grot die nog door oermensen werd bewoond. Het is omwille van redenen van conservering niet langer mogelijk om de oorspronkelijke grot, de mooiste uit de Prehistorie nog wel, te bezoeken maar replica's laten toe om de indrukwekkende wandschilderingen te bewonderen... Uw kinderen zullen versteld staan van deze realistische en meeslepende afbeeldingen van paarden, herten, bizons en beren.

Vakantie op een camping Montignac – Lascaux

Uw campingvakantie in Lascaux wordt echter meer dan een geschiedenisles: u kunt er kennismaken met de natuur van de Périgord Noir. Talrijke wandelpaden doorkruisen de weidse valleien, de verfrissende bossen zorgen voor schaduw tussen de talloze waterpartijen door ... Tijdens uw wandelingen kunt u halt houden bij middeleeuwse burchten en renaissancekastelen ... geschiedenis is hier alom tegenwoordig!

Ook uw smaakpapillen zullen kennismaken met Montignac en Lascaux: de lokale keuken, de foie gras, de truffels en de noten zorgen voor een smulfestijn. Vergeet niet dat deze streek bekendstaat om zijn gastronomie!

Camping Montignac – Lascaux

De camping in Montignac-Lascaux organiseert ook openlucht- en ontdekkingsactiviteiten voor groot en klein! Kanovaren op de Dordogne, paardrijden, speleologie, mountainbiken, boogschieten of zelfs klimmen ... er is voor elk wat wils!

×