Camping Périgueux

Périgueux is een niet te missen halte tijdens uw vakantie in de Dordogne. Ontdek de toeristische hoofdstad van de Périgord Blanc. Périgueux, een stad in het hart van de Dordogne, heeft heel wat toeristische troeven door zijn rijke historische erfgoed uit diverse periodes vanaf de Romeinse tijd over de middeleeuwen tot en met de renaissance.

Campingvakantie Périgueux

Ontdek de vele schatten die deze stad herbergt: de Saint Front-kathedraal (al in 1840 geklasseerd als historisch monument en sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst), het Musée Vesunna, de kerk van Saint Etienne de la Cité en de Mataguerre-toren, een overblijfsel van de middeleeuwse vestingmuur met een schitterend uitzicht over de oude stad. Stuk voor stuk zijn het bezienswaardigheden die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Périgueux.

Camping Périgueux

Wandelen, fietsen, skeeleren: u kunt op vele manieren genieten van de oevers van de rivier de Isle. Het groene pad loodst u door diverse landschappen met een uitzonderlijke natuurpracht en voldoende schaduwrijke plekken om volledig tot rust te komen. En waarom huurt u in juli of augustus geen kano/kajak in het watersportcentrum van Périgueux om de stad en haar omgeving op een heel andere manier te leren kennen? Tijdens de zomermaanden kunt u op woensdag ook de avondmarkten bezoeken waar lokale producenten en ambachtslui hun waar aanbieden. Een ideale manier om de lokale gastronomie en authentieke streekproducten te ontdekken!

×