Camping Palafrugell

Palafrugell ligt aan de voet van het massief van Les Gavarres, in het hart van de Costa Brava, tussen de stranden en het binnenland. Het is een stad die een onvervalste Catalaanse sfeer uitademt. Op nauwelijks enkele kilometers van de kust ligt het charmante stadje Palafrugell dat al heel wat bezoekers wist te bekoren. Ga er de feestelijke sfeer opsnuiven en geniet van de zuiderse ambiance!

Campingvakantie Palafrugell

Het stadscentrum is doordrenkt van de geschiedenis van de streek. Maak een wandeling door de lanen van de botanische tuin in Cap Roig, bewonder de gotische kerk,  de gevels van Casa Rosés, de indrukwekkende toren van Calella of de vuurtoren van Sant Sebastià met het verbluffende zeezicht. U kunt ook een wandeling maken via de oude wachttorens van de stad: u waant zich meteen honderden jaren terug in de tijd!

De charme van Palafrugell schuilt ook in zijn stranden. Op nauwelijks enkele kilometers van de stad liggen enkele schitterende kreken en buitengewone stranden. Heerlijk luieren, zwemmen, … het kan allemaal!

Camping Palafrugell

Voor een duikinitiatie kunt u terecht op de archipel van de Formigues-eilanden die tegenover de stranden van Palafrugell liggen. U houdt er ongetwijfeld kostbare herinneringen aan over!

Aarzel ook niet om enkele uren in Calella de Palafrugell door te brengen: alle bezoekers worden op slag verliefd op deze schitterende kreek waarin het turkooisblauwe water van de Middellandse Zee, de rotsen en de kliffen voor een verbluffend schouwspel zorgen.

Palafrugell verwierf ook faam met zijn kurkindustrie. Ooit was kurk een zeer gegeerde grondstof om bijvoorbeeld wijnkurken mee te maken. Waarom brengt u dus geen bezoekje aan het kurkmuseum? U zult het zich niet beklagen!

Vertrek zeker niet zonder het typische gerecht uit de streek te proeven: suquet de peix, een bereiding op basis van vis en aardappelen. Wedden dat u een tweede bordje wil? 

 

×