Camping Rosas

Dankzij het zonnige klimaat kunt u genieten van de gouden fijnzandstranden, het turquoise water en de opmerkelijke fauna en flora van de stad Roses.

Kent u Roses?

De stad Roses aan de Costa Brava ligt midden in een van de mooiste baaien ter wereld, de baai van Roses. De stad bezit vele overblijfselen uit vroegere tijden die bezocht kunnen worden, waaronder vele prehistorische dolmens in de heuvels rond de stad. Deze voormalige grafkamers werden gevormd door meerdere horizontale en verticale platte stenen die samen een gang vormden en die oorspronkelijk collectieve graven herbergden. Ook de ‘Ciutadella’, geclassificeerd als een ‘historisch en artistiek geheel’, is een bezoek meer dan waard. Het omvat de overblijfselen van de Griekse wijk van de handelspost van Rhodos en andere ongelooflijke ruïnes. En neem dan ook een kijkje in het museum dat in 2004 werd opgericht, over 2500 jaar geschiedenis van de verschillende archeologische sites rond de Citadel. Hier komt u alles te weten over het tumultueuze verleden van de Europese beschavingen die de stad bevolkten.

 

Natuurliefhebbers vinden hun geluk tijdens een bezoek aan het Parc Natural dels Aiguamols de l’Empordà. Omringd door grote rietvelden kunt u hier stand- en trekvogels bekijken, reptielen zoals waterschildpadden en hazelskinken, vissen en zoogdieren als damherten en konijnen.

 

De stad Roses is ook een populaire toeristische badplaats. Op de 45 kilometer strand van de stad kunnen toeristen en bewoners genieten van het fijne zand, het turquoise water en watersporten als zeilen, kajakken, jetskiën en diepzeeduiken. Vaar eens naar Cap de Creus of de Medes-eilanden. Profiteer van je vakantie om te skydiven, karten, paardrijden, wandelen, mountainbiken of golfen. Om al deze redenen is de stad Roses een uitstekende vakantiebestemming waar groot en klein het naar hun zin hebben.

 

Wist u dit?

De Costa Brava, ‘steile kust’ in het Nederlands, dankt zijn naam aan zijn verbrokkelde rotskust. De naam is in 1908 bedacht door een dichter en is gebleven. In die tijd kwamen nog weinig toeristen naar deze ongerepte plek, maar wel veel kunstenaars die zich lieten inspireren door de prachtige kust.

 

Op het programma?

Cultuur, zonnebaden en gastronomie. Roses is niet alleen bekend als badplaats, maar ook om zijn gastronomie en fijnproevers zullen blij zijn met dit nieuws! Talrijke gastronomische restaurants hebben zich aan de Costa Brava en in de stad Roses gevestigd.

 

Het is de stad waar jarenlang het beste restaurant ter wereld gevestigd was, het prestigieuze restaurant El Bulli, met drie Michelinsterren, waarvan je nu de El Bulli Foundation kunt bezoeken.

×