Camping Sant Martí d’Empúries

Wilt u tijdens uw vakantie aan de Costa Brava de allermooiste plekjes van de regio ontdekken? Maak een ommetje langs Sant Martí d’Empúries, een middeleeuws dorp nabij Figueres.

Al gehoord van Sant Martí d’Empúries?

Dit middeleeuwse dorpje aan de Costa Brava op enkele kilometers van Figueres ligt tussen Roses en L’Escala. Het is een bezoek meer dan waard tijdens uw vakantie in de golf van Roses. Vanuit L’Escala kunt u ernaartoe via de ‘Passeig d’Empúries’, een prachtig schaduwrijk wandelpad. Het authentieke Sant Martí draagt duidelijk de sporen van zijn verleden. Binnen de omwalling ontdekt u tal van plekjes en monumenten om te bezoeken. Er wachten u hier heel wat verrassingen! En de kers op de taart: een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee met zijn kreken en stranden, de oude stenen die hartje zomer toch koel aanvoelen en de onvervalste Catalaanse sfeer.

Wat staat er op het programma?

Tijdens uw verkenningstocht door de smalle geplaveide straatjes wandelt u langs heel wat architecturale juweeltjes en middeleeuwse schatten. Zo belandt u op het belangrijkste plein van het dorp waar de Sant Martí-kerk staat. Zij werd in 1538 in gotische stijl gebouwd.

Op ditzelfde plein ziet u ook de overblijfselen van het oude kasteel uit de 13e en 14e eeuw. De ruïnes voeren u meteen terug naar een andere tijd.

In de wirwar van straatjes kunt u bij verrassing ook voor het ‘Casa del Servei Forestal’ komen te staan: een torengebouw in een moderne stijl die aan art deco doet denken en helemaal niet past bij de middeleeuwse sfeer van dit magnifieke traditionele dorp aan de Costa Brava. U hebt er ook uitzicht op Roses en Cap de Creus.

Waar wacht u nog op om dit dorp te leren kennen?

×