Camping Figueres

Criteria wissen
Culturele en artistieke activiteiten, een charmant centrum, prachtige fijnzandstranden … Tijdens uw verblijf in Spanje mag Figueres niet op uw programma ontbreken! Figueres ligt halfweg tussen de oostelijke Pyreneeën en de Costa Brava, en is daarmee een ideale uitvalsbasis voor uw volgende campingvakantie.

Uw zoekresultaten: 3 Campings

Campingdorpen Pyrénées Orientales

Campingdorpen Costa Brava

Campingvakantie Figueres

Elk jaar trekt dit Catalaanse stadje heel wat bezoekers. Ze was een grote bron van inspiratie voor de beroemde Salvador Dalí die er geboren werd. Dat de stad apetrots is op haar beroemde zoon, bewijst het ongelooflijke museum ter ere van het genie van het surrealisme. Maar Figueres is meer dan Dalí! De hoofdplaats van de regio Alt Empordà staat bekend om haar historische binnenstad waarin moderne architectuur met tal van art-nouveauhuizen en neoklassieke gevels contrasteert. Ook de gastronomie wordt alom geprezen: aanlokkelijke beignets, hemelse zoete worst, geslaagde combinaties van vlees en vis … om duimen en vingers bij af te likken!

 

Camping Figueres

Van Figueres gaat een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Trek er dus met vrienden of familie op uit om dit charmante kuststadje te ontdekken. Niet alleen is het ontzettend mooi, het heeft bovendien een heleboel leuke activiteiten in de aanbieding. Het Theater-Museum Dalí, één en al magie en buitenissigheid, mag natuurlijk niet op uw programma ontbreken. U komt ogen te kort! Ook andere culturele bezienswaardigheden zijn beslist de moeite waard: het speelgoedmuseum van Catalonië, het museum van L’Empordà … Bent u ook te vinden voor een stukje geschiedenis tijdens uw vakantie? Dan moet u beslist het Castell de Sant Fernand zien, een voormalig militair fort uit de 18de eeuw. Het is perfect bewaard gebleven en behoort zelfs tot de allergrootste van Europa. Maar misschien neemt u liever een duik in de Middellandse Zee? Bij Yelloh! Village beslist u toch gewoon zelf hoe uw vakantieprogramma eruit zal zien en in Figueres belooft dat bepaald indrukwekkend te worden!

×