Camping Banyoles

Banyoles en zijn schitterende meer zijn een niet te missen hotspot tijdens uw vakantie in het Catalaanse binnenland. Wacht niet langer om deze unieke plek te ontdekken!

Al gehoord van Banyoles?

Banyoles ligt in de regio Pla de l’Estany, halfweg tussen de Costa Brava en de Pyreneeën van Girona. Het landelijk gelegen stadje verwierf bekendheid met zijn natuurlijk meer, het grootste van het Iberisch schiereiland.

Met een combinatie van historische schatten en archeologische vondsten weet Banyoles elke bezoeker te bekoren. U kunt heerlijk verdwalen in de kleine straatjes van dit Catalaanse stadje dat bekendstaat om zijn prettige sfeer en levenskunst. In het historisch centrum is het Sant Estève-klooster op de Plaça del Monestir beslist de moeite waard. Sla daarna de Carrer Nou in, één van de oudste lanen van de stad waar u tal van oude gebouwen uit de 13e en 15e eeuw kunt bewonderen. Via enkele steegjes belandt u op de schitterende Plaça Major: het oudste plein van Banyoles dat uit de 13e eeuw dateert. Sinds die tijd wordt het ook als marktplein gebruikt. Met wat geluk bent u er net op een marktdag en kunt u een voorraadje inslaan van de talloze producten en specialiteiten uit het Catalaanse binnenland die de marktkramers er aanbieden.

Wat staat er op het programma?

Na uw bezoek aan het historisch centrum moet u beslist ook de omgeving van deze typisch Catalaanse stad leren kennen. U hebt de keuze uit talrijke bezienswaardigheden zoals het Museu Arqueològic Comarcal met zijn grote collectie over de pre-neanderthalerperiode of de grotten van Serinyà.

Genieten van de natuur is een must in de omgeving van Banyoles: wandelen, paardrijden, boogschieten, oriëntatielopen … iedereen vindt hier wel een leuke buitenactiviteit! Bovendien is het meer van Banyoles een ideale plek om te zwemmen, te luieren in de schaduw of een boottocht te maken. Waar wacht u nog op om het oude Banyoles en zijn omgeving te verkennen?

×