Camping Palamós

Alle charmes van de Costa Brava vindt u op deze plek: grote stranden met fijn zand, rotsige en ongerepte kreekjes, kristalhelder water, de Catalaanse cultuur … er is echt voor elk wat wils! Het centrum van Palamós, dat wonderwel bewaard bleef, is beslist een bezoekje waard: de gotische kerk van Santa Maria, de karaktervolle steegjes en de oude vissershaven moet u zeker gezien hebben. U kunt hier ook heerlijk wandelen. Sla bij de haven of de stranden van Palamós de beroemde ‘camino de ronda’ in: het pad is ideaal om de stranden en kreekjes te verkennen en de heerlijke pijnboomgeuren van de mediterrane kust op te snuiven.

Campingvakantie Palamós

Palamós, dat is de Middellandse Zee op haar best. Hier vindt u de authentieke sfeer, aroma’s en landschappen van de zee. Luieren op de stranden van La Fosca of bij de wilde kreekjes, zeevruchten degusteren in een restaurantje bij het strand, het visserijmuseum bezoeken, in de haven langs de kademuur wandelen, watersporten beoefenen, … Er zijn veel verschillende manieren om van de zee te genieten! Wanneer de avond valt, kunt u een glaasje gaan drinken in één van de vele ‘chiringuitos’, de kleine cafeetjes op het strand.

Camping Palamós

De Catalaanse gastronomie neemt een belangrijke plaats in tijdens uw verblijf in Palamós: er zijn dan ook zoveel lokale specialiteiten te ontdekken! Pan con tomate, recuits, brunyols, fideuà (paella op basis van pasta), uien uit Figueras, rijst uit Pals, verrukkelijke lokale rode gamba’s, … Uw smaakpapillen weten niet wat hen overkomt!

Maak van de gelegenheid ook gebruik om de wijnen uit de streek te ontdekken: er zitten echte pareltjes bij! De meest nieuwsgierigen onder u moeten beslist een kijkje nemen in het kurkmuseum waar hen van naaldje tot draadje wordt uitgelegd hoe kostbare wijnkurken worden gemaakt.

Wanneer de zon ondergaat, is de dag nog lang niet ten einde. Het is het ideale moment om in één van de vele bars van Palamós te genieten van de feestelijke sfeer en ambiance van de lange Spaanse nachten.

 

×