Camping Tossa de Mar

Ontdek de ongelooflijke stad Tossa de Mar tijdens uw vakantie op een camping in Spanje Verkenning, bezoek en ontspanning voor de hele familie.

Kent u Tossa de Mar?

Tossa de Mar, aan de Costa Brava, dankt zijn aantrekkingskracht aan zijn klimaat, het heldere water en het gouden zand. Kom gerust naar een van onze campings in de buurt om te profiteren van de rust van een van de mooiste dorpen van Catalonië en de omgeving ervan.

 

Zin in nietsdoen, verkenningstochten of activiteiten met de familie of vrienden? Dan bent u hier op de juiste plek! Wandel door de geplaveide straatjes van de Vila Vella (de oude stad), bekijk het kasteel en de vestingmuren die de stad ooit beschermden tegen aanvallen van piraten. Tijdens uw bezoek ziet u een doorgang in de muur die Agujero del Demonio (duivelsgat) wordt genoemd en naar een klein, paradijselijk kreekje leidt. Als u van wandelen houdt, neemt u het piratenpad ‘Camino de Ronda’ dat wandelaars uit de hele wereld trekt, vanaf het beroemde strand ‘Platja d'es Codolar’, omringd door hoge kliffen en adembenemende landschappen. Een van de mooiste stranden van de stad is Cala Giverola, een ideale plek voor families met rustig, doorzichtig water, maar dat niet alleen. U kunt hier ook een aantal watersporten beoefenen, zoals zeekajakken langs de kust om prachtige verborgen plekken en grotten te ontdekken. Als u met jonge kinderen op vakantie bent of roeien u niets zegt, kunt u een excursie maken op een boot met een glazen onderkant om de zeebodem van Tossa de Mar te bewonderen terwijl u het zelf droog houdt.

 

We vergeten ook cultuurliefhebbers niet: Tossa de Mar telt talrijke plekken met een rijke geschiedenis. Het stadsmuseum, dat in 1935 in de ‘Vila Vella’ werd gevestigd, stelt kunstwerken ten toon van kunstenaars die in de stad hebben verbleven, zoals het beroemde schilderij Tossa -Paradis Bleu van Marc Chagall. De stad staat erom bekend dat kunstenaars vanuit de hele wereld hierheen komen.

 

Wist u dit?

Ava Gardner, de Amerikaanse actrice, raakte in de ban van Tossa de Mar. In 1951 speelt zij hier Pandora Reynolds, in de gelijknamige film. Hieruit komt een wederzijdse liefde voort tussen de actrice en Spanje, die een aantal jaren in Madrid zal wonen. De herinnering aan Ava Gardner is levend gebleven, en niet zonder reden: een bronzen beeld ter ere van de actrice kijkt uit over het ‘Platja Gran’, het grootste strand van de ‘Vila Vella’ met een vrij uitzicht.

Tossa de Mar is de laatste middeleeuwse stad van de Costa Brava en wordt omringd door een gigantische muur en zeven torens, die de dorpelingen moesten beschermen tegen herhaalde aanvallen van piraten. Nu is Tossa de Mar voor toeristen uit de hele wereld een van de populairste bestemmingen aan de Costa Brava.

 

Op het programma?

Luieren, gastronomie en cultuur staan op het programma van onze campings aan de Costa Brava. Volgens de mediterrane traditie zullen fijnproevers hier genieten van zeevruchten en vis. Een traditioneel gerecht dat u hier absoluut moet proeven? Cim i tomba, een visragout die oorspronkelijk op de oude vissersboten werd bereid.

 

Als u benieuwd bent naar wat de Catalaanse keuken nog meer te bieden heeft en u van nieuwe smaken houdt, kunt u onder andere konijn met slakken eten, een gerecht dat in deze regio bijzonder wordt gewaardeerd. En met name tijdens grote evenementen. Als u een klassiek volksgerecht zoekt, is er natuurlijk de legendarische en wereldberoemde paella.

 

Adembenemende landschappen, een ideaal klimaat, heerlijke gastronomie: dat zijn de beloftes die Tossa de Mar waarmaakt.

 

×