Camping Collioure

Het in het zuiden van Frankrijk en op slechts enkele kilometers van de Spaanse grens gelegen Collioure is een stad waar de Catalaanse levenskunst naadloos aansluit bij die van de Middellandse Zee. U zult beslist vallen voor de prachtige zand- en kiezelstranden, fraaie baaitjes en het glasheldere water.

Een campingvakantie in Collioure geeft u ook de gelegenheid om volop te genieten van de talrijke activiteiten en animaties. Aarzel dus niet om de ongelooflijke natuurlijke rijkdommen van Collioure en omgeving te verkennen. Of u nu wilt sporten midden in de natuur of aan watersport doen, in Collioure komt iedereen aan zijn trekken. Tijdens uw campingvakantie in Collioure kunt u de meest uiteenlopende activiteiten beoefenen, zoals mountainbiken of paardrijden, wandeltochten, klimmen, kajakken en snorkelen (snorkeltochten).

Vakantie op een camping Collioure

Laat u verleiden door de charme en schoonheid van Collioure, een unieke bestemming tussen zee en bergen met schitterende vergezichten op de Middellandse Zee en uitzonderlijke natuurlijke rijkdommen.

Ook in Collioure zelf is er van alles te beleven. In het zomerseizoen kunt u de talrijke lokale gebruiken en de bijzondere Catalaanse folklore ontdekken.

Maar Collioure is ook een stad bomvol geschiedenis. In 673 was het een handelshaven, waarna de stad werd aangepast en versterkt om onderdak te bieden aan de graven van Roussillon en vervolgens de koningen van Mallorca die er van 1276 tot 1344 hun zomerkwartier opsloegen. Ontdek de vele militaire en religieuze monumenten die fraaie getuigen zijn van de geschiedenis van Collioure. Het Château Royal, het militaire fort Saint-Elme, de wachttorens Madeloc en Massane, de St. Vincent Kapel en de kerk Notre Dame des Anges voeren u langs het religieuze en militaire verleden van de stad.

Maar dat is nog niet alles. De kleine Catalaanse havenplaats heeft ook de grootste artiesten geïnspireerd, zoals aan het begin van de 20ste eeuw, in de zomer van 1905, de fauvistische kunstschilders Henri Matisse en André Derain. Vele andere schilders als Manguin, Marquet en Picasso traden vervolgens in hun voetsporen, hetgeen Collioure internationale faam heeft bezorgd als “de stad van kunstschilders”. 

×